Teknoloji

LG 55 inç’lik panele ve 4 mm’lik kalınlığa sahip olan dünyanın en büyük OLED TV’sini tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG Electronics 55 inç’lik OLED televizyonunun duyurusunu gerçekleştirdi. Geçen hafta LG Display tarafından ön gösterimi yapılan dünyanın en büyük OLED TV panelini barındıran bu TV önümüzdeki hafta ABD’nin Las Vegas kentinde başlayacak olan CES 2012’de görücüye çıkacak.

4 mm’lik kalınlığıyla LG’nin yeni OLED TV’sinin kalem, defteri, cep telefonu gibi cihazlarla karşılaştırılacağını, bu gibi nesnelerle yan yana fotoğraflanacağını söyleyebiliriz. Sadece 7.5 kg.’lık ağırlığıyla rahatlıkla taşınabilen bu OLED TV’nin sahip olduğu görüntü işleme özelliklerinin WOLED panelle birlikte bir TV setinde şimdiye kadar görülmemiş doğallıkta renkler oluşturduğu iddia ediliyor. Ayrıca bunun bu büyüklükteki OLED panellere göre çok daha düşük bir fiyat noktasında sunulduğuna da atıfta bulunuluyor. Color Refiner adı verilen renk iyileştirme tekniği de daha geniş görüş açısında tutarlı renklerin elde edilmesine olanak sağlıyor.

LG ABD’nin yeni ürün geliştirme direktörü Tim Alessi’ye göre 55 inç’lik bu ince OLED TV paneli yılın son çeyreğinde piyasaya çıkmış olacak. Fiyatı ise henüz belli değil.

İlgili – LGBlog

İLGİLİ HABERLER