Manşetler

LG 55 inç kavisli OLED TV Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG’nin CES’te gösterdiği ürünlerden bir tanesi olan 55 inç kavisli OLED TV’yi de İstanbul’da düzenlenen InnoFest 2014 etkinliğinde görme fırsatı elde ettik.

lg-55-inc-kavisli-oled-tv-on-inceleme-00001

Yatay eksende hafif bir kavise sahip olan LG’nin bu OLED TV’si böylelikle kenarlardaki görüntünün de kullanıcının gözüne aynı ortadaki görüntüyle aynı mesafeden gelmesini sağlıyor. Bu da kenarların renk açısından daha iyi ve düzgün görünmesini, genel görüntü deneyiminin artırılmasını sağlıyor.

Gerçekten de bu kavisli OLED TV’nin karşısına geçtiğinizde, normal bir düz ekran TV’ye göre farkı hemen farkediyorsunuz, görüntü sizi içine daha fazla çekiyor.

Kavisli yapı dışında LG’nin 55 inç OLED TV’si yüksek kontrast oranına ve derin siyah renge sahip. Bu da renklerin daha parlak ve canlı, görüntülerin daha da gerçekçi görüntülenmesini sağlıyor. Deneyim alanındaki TV’deki görüntülere baktığımızda sanki bir tabloya bakıyormuş hissine kapılmadık değil.

LG’nin 55 inç kavisli OLED TV’si ince ekran çerçevesi ve profiliyle de dikkat çekiyor. Ekranın altında camdan yapılmış bir ayak ve bu ayak içine entegre edilmiş stereo hoparlörler bulunuyor. Arkaya bakıldığında da zengin bağlantı seçenekleri dikkat çekiyor.

Kavisli OLED TV’ler belki kısa vadede bütün evleri doldurmayabilir, ancak LG’nin kavisli OLED TV’si gelecekte ne gibi deneyimlerin bizi beklemekte olduğunu göstermek açısından güzel bir örnek.

İLGİLİ HABERLER