Teknoloji

LG 5 inç’lik esnek ve kırılmaz plastik OLED ekranın tanıtımına hazırlanıyor

LG, 21-23 Mayıs tarihleri arasında Kanada’nın Vancouver şehrinde düzenlenecek olan SID etkinliğinde önemli bir yeniliğini tanıtmaya hazırlanıyor. Şirketin mobil cihazlara girmeyi hedefleyen 5 inç OLED paneli bu etkinlikte ilk kez görücüye çıkacak. Plastikten üretilmiş olan bu ekran esnekliği ve kırılmaz yapısıyla dikkat çekiyor. Söz konusu akıllı telefonlar olunca, bu unsurların bir hayli ilgi çekici ve önemli olduğunu söyleyebiliriz.

lg-display-5-inc-plastik-oled-200513

Öte yandan LG, SID 2013 etkinliğinde 5 inç ve 7 inç’lik HD Oxide TFT panellerini de göstermeyi planlıyor. 5 inç’lik ekranın sadece 1 mm. kalınlıkta çerçeveye sahip olduğunu, böylelikle bulunduğu akıllı telefonlarda çerçevesiz bir tasarımı mümkün kıldığını söylemek gerek. Ayrıca her iki ekran da geleneksel eşdeğerlerine göre daha hafif ve az güç tüketimli olmalarıyla dikkat çekiyor. Son olarak Güney Koreli şirketin 14 inç, 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü bir dizüstü bilgisayar ekranını da tanıtması bekleniyor. Mobil ve bilişim ürünlerinin dışında buzdolapları ve otomobil kontrol panelleri için geliştirilmiş ekranlar da LG’nin SID 2013 fuar alanında tanıtılanlar arasında yer alacak.

Etkinlik süresince bu ekranlara dair daha fazla detaya rastlamayı planlıyoruz. Tabii ki, bunlara rastladıkça size aktarmayı da ihmal etmeyeceğiz.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER