Manşetler

LG 4K ve OLED TV’leri gelecek yıldan itibaren daha geniş kitlelere sunacak

LG, Samsung’u televizyon krallığı tahtından indirmek için hazırladığı büyük planını açıkladı. Güney Koreli şirket OLED ve 4K UHD TV sertlerini önümüzdeki yıldan itibaren dünya çapında satışa sunmaya hazırlanıyor.

lg-4k-oled-tv-100913

OLED ve 4K ultra yüksek çözünürlüklü televizyonlarını dünya çapında birkaç büyük pazarda satışa sunmuş olmasına rağmen LG’nin hâlâ yüksek hacimli satışlar yapmadığını görüyoruz. Bunda en büyük etken ürünlerin normal televizyonlara göre daha yüksek fiyatlara sahip olması, ancak bunun yanı sıra televizyonların birçok ülkede piyasada olmaması da önemli bir unsur.

Neyse ki, LG’nin söylediğine göre bu durum 2014’te değişecek, 4K ve OLED TV’ler ana akım kullanıcı kitlesine doğru büyüyecek. Şirket bunun için birçok ülkede piyasaya çıkış planlıyor. Gelecek yılın sonuna kadar yeni nesil donanımların üst sınıf ve ekonomik versiyonlarının 50 farklı ülkede satışta olması hedefleniyor.

LG geçen hafta IFA’da yepyeni bir TV tanıtmıştı. Her ne kadar dünya çapında pazar payının artmasına katkıda bulunmayacak olsa da, bunun etkileyici bir ürün olduğunu söylemek gerekiyor. 77 inç Ultra HD OLED TV çeşitli nedenlerle büyük önem taşıyor. Dünyanın en büyük OLED ekranını barındıran bu TV aynı zamanda LG’nin ilk 4K OLED TV’si olma özelliğini de taşıyor. Ne var ki, LG 77 inç TV’yi mevcut hâliyle piyasaya sunacağını söylemedi, bunun yerine gelecek yıl Ultra HD OLED teknolojisini barındıran televizyonlar çıkaracağını vadetti.

LG’nin Samsung’a karşı bir diğer silahı da yazılım olacak. Bu yılın başında webOS’i satın alan şirket mobil tarafta başarısız olan bu işletim sistemini TV’lerinde kullanmak için geliştirmeyi sürdürüyor. Daha önce webOS’in gelecek yıla hazır olacağı şeklinde açıklama gelmişti, bu da üst sınıf televizyonların daha geniş kitlelere ulaştırılması için yapılan planlarla örtüşüyor. Anlayacağınız, yeni televizyonlar yepyeni bir kullanıcı deneyimiyle sunulacak.

İlgili >> LG

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER