Teknoloji

LG yeni 4K TV’lerinin webOS ve kuantum nokta teknolojisiyle fark yaratmasını amaçlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-ultra-hdtv-4k-301214

LG’nin 2014 model televizyonlarının en dikkat çekici özelliği, webOS işletim sistemiyle birlikte gelmeleri olmuştu. Ölü bir mobil işletim sistemini devralan LG, sistemi oturma odaları için yeniden yapılandırmış ve ortaya CES 2014’te boy gösteren diğer televizyonların bir adım önünde bir kullanıcı arayüzü çıkmıştı. Televizyon üstünde yenilikçi ve hızlı bir deneyim sunan webOS, pek çok Palm kullanıcısının halen özlemini duyduğu Palm yazılım özelliklerini LG’ye taşımıştı. Ancak donanım konusunda ortalama bir performans sergileyen LG; Samsung, Sony ve Vizio gibi rakiplerinin gölgesinde kalmıştı. Şirket, CES 2015’te işin donanım boyutunu da göz ardı etmediğini ve görüntü kalitesine de büyük önem verdiğini göstermeye hazırlanıyor.

LG yıl içinde bazı 4K TV modellerini görücüye çıkarmış, ayrıca bazı OLED modelleriyle televizyon kadrosunu güçlendirmişti. CES 2015’e sayılı günler kala, şirket fuarda görücüye çıkacak yeni modellerini de duyurdu. Daha önce duyurulan UC9 ve UB9800 modellerine ek olarak, UF9500, UF9400, UF8500, UF7700, UF6800 ve UF6700 LG’nin 4K TV kadrosunu genişletecek yeni modeller arasında yer alıyor. Ancak LG kulağa pek anlamlı gelmeyen bu model kodları yerine yeni televizyonlarının içindeki teknolojiye odaklanmayı tercih ediyor. Kuantum nokta teknolojisine sahip ekranlarını öven şirket, böylelikle renk gamının yüzde 30 oranında genişleyeceğinin ve renk doğruluğunun artacağının altını çizdi. LG yeni  4K televizyonlarında, OLED modellerinde olduğu gibi, daha ince bir kasayı tercih ediyor.

LG’nin yeni televizyonları cihazın ön kısmına yerleştirilmiş hoparlörlerle birlikte gelecek. Üst sınıfta konumlanan UF9500 serisiyse şirketin “Auditorium Stand” adını verdiği ve sesi daha iyi yansıtması amacıyla hazırlanan bir tasarıma sahip. Yerleşik TV hoparlörü genellikle verimsiz olduğu için LG’nin yeni tasarımının ses kalitesine etkisini görmek için CES 2015’i beklemek gerekiyor. Şirketin 1080p görüntüleri 4K’ya yakın bir seviyeye yükseltecek ölçeklendirme teknolojisinin performansı konusunda da cihazın görücüye çıkışı bekleniyor. Şirket yeni televizyonlarının fiyatını ve piyasaya çıkış tarihini de CES 2015’te açıklayacak.

İLGİLİ HABERLER