Teknoloji

LG IFA 2015’te dört 4K OLED TV modelini gözler önüne çıkaracak

lg-4k-oled-tv-ifa-260815

Ünlü bilim adamı Albert Einstein, deliliği “Aynı şeyi farklı sonuçlar bekleyerek defalarca tekrarlamak.” şeklinde tanımlamıştı. Bu tanım, LG’nin pazarı art arda piyasaya sürdüğü yeni 4K UHD akıllı TV’leriyle doldurma stratejisini açıklamaya da uygun düşüyor. IFA 2015’e kısa bir süre kala, LG dört adet yeni 4K OLED TV modelinin duyurusunu yaptı. İki adet EF9500, ED9200 ve kavisli EG9100’den oluşan yeni televizyon kadrosu, IFA 2015’te görücüye çıkacak.

LG, yeni 4K OLED TV’lerinin HDR içerikler için en uygun ekranları barındırdığının altını çizerken, televizyonlarının akıllı yönüne vurgu yapmayı da ihmal etmiyor. Şirket, bir süredir televizyonlarında kullandığı webOS 2.0 işletim sistemine yeni ürünlerinde de yer veriyor.

ED9200 ve kavisli EG9100, son derece ince kasaları sebebiyle özel ilgiyi hakediyor. Sadece 4.8 milimetre kalınlığındaki televizyonlar, duvara monte edildiklerinde duvarla bütünleşmiş gibi gözüküyor. Bu inceliğe alışmak biraz zaman alacak olsa da, tasarım bakımından etkileyici bir aşama olduğunu kabul etmek gerekiyor.

LG’nin yeni 4K OLED TV’leri bu ay içinde ABD, Almanya, Birleşik Krallık ve Güney Kore’de satışa sunulacak. Fiyat detayları henüz açıklanmayan televizyonlar, IFA 2015’te de sergilenecek.

İLGİLİ HABERLER