Teknoloji

LG 34 inç UltraWide kavisli monitörüyle oyuncuların kalbini çalacak


lg-ultrawide-kavisli-monitor-010115
CES 2015’in yıldızları arasında kavisli ürünler fazlasıyla yer tutacak gibi görünüyor. Birçok kavisli TV, monitör bilgisayar ve masaüstü bilgisayar monitörü görebiliriz. LG de kavisli ekranların önderlerinden biri olarak Las Vegas’ta 34 inç UltraWide masaüstü monitörünü göstermeye hazırlanıyor.

Özellikle oyun oynamayı sevenlere hitap eden bu monitör AMD’nin FreeSync teknolojisini destekliyor, bunun sayesinde monitör ve grafik kartının senkronizasyonunun tutması nedeniyle meydana gelen ekran yırtınmasının önüne geçiyor. 21:9 görüntü oranına sahip olması da normalde 16:9 monitörlerde ekran dışında kalan detayların da yakalanması anlamına geliyor.

lg-ultrawide-kavisli-monitor-2-010115

LG 21:9 ekranlara yeni sayılmaz, ancak yeni kavisli UltraWide monitörünü şimdiye kadarki en iyi ürünlerinden biri olarak nitelendiriyor, bu ürünün IPS paneli sayesinde rakipsiz bir renk doğruluğu sunduğunun altını çiziyor. Monitörün paneli sRGB renk gamının yüzde 99’unu yansıtabilirken 178 derece gibi yüksek görüş açısı da sunuyor.

Öte yandan LG bu monitörün düz versiyonunu da çıkaracak. UM67 adını taşıyan bu model FreeSync teknolojisini barındırıyor, 21:9 görüntü oranına uygun şekilde geliştirilen oyunlar için ideal görünüyor.

lg-um67-monitor-010115

LG’nin kavisli monitörü sadece oyun tutkunlarını hedeflemiyor. Şirket UltraWide’ın gün boyunca piyasa bilgilerini takip eden borsa çalışanları için de ideal olacağını düşünüyor. Ayrıca ofiste çalışırken hesap tablolarını görüntülemede de UltraWide epey kullanışlı olabilir. Bu monitörlerin ikisi bir araya getirilip tek bir monitör gibi kullanılabiliyor. Anlayacağınız LG bu monitörle yüksek esneklik de sunuyor.

İLGİLİ HABERLER