Manşetler

LG’nin 2023 model OLED TV’leri yüzde 70 parlaklık artışı ile geliyor

lg 2023 oled

LG de beklendiği üzere OLED TV serisini 2023 model ürünlerle yeniliyor. LG’nin yeni modelleri, belirli G3 serisi TV’lerde yüzde 70’e kadar daha parlak görüntü vaat eden, piksel başına Maksimum Parlaklık Artırıcı özelliğine sahip. Böylelikle gündüz vakti TV izlerken gözlerinizi kısmanız gerekmeyecektir.

LG G3, C3 ve 8K özellikli Z3 modellerinin tümü, AI yükseltme, HDR ton eşleme ve nesne tabanlı resim keskinleştirme sunan yeni bir a9 Gen 6 işlemci kullanıyor. Çip, yerleşik hoparlörlerden 9.1.2 kanallı surround ses sağlayan AI ses işleme için de önemli bir işlev görüyor. Bununla birlikte, ses sistemini yükseltmek için ek bir cazibe noktası daha olacak; LG, Samsung’un karşısına, markanın daha yeni soundbar’larından gelen çıkışı tamamlamak için TV’nin hoparlörlerini kullanan bir WOW Orchestra özelliği ile çıkıyor.

LG’nin ürün yelpazesi bazı yönlerden tanıdık gelecektir. Ancak dikkate değer birkaç önemli yükseltme de mevcut. Z3, 77 ve 88 inç 8K ekranlarla LG’nin amiral gemisi ürünü olmaya devam ediyor. G3 ise, sıfır boşluklu tasarımı sayesinde artık duvara montaj için daha uygun. 55 inç ile 97 inç arasında değişen ekran büyüklükleri olmakla birlikte, yüzde 70’lik parlaklık artışı yalnızca 55, 65 ve 77 inç modellerinde görünebiliyor. C3 serisi ise 42 inç ile 83 inç arasında seçeneklerle geliyor, ancak standart parlaklık yükseltici özelliğiyle birlikte sunuluyor.

Bu arada LG’nin ürün gamında artık A serisi yer almıyor. LG artık B3 serisini giriş seviyesi OLED ürünleri olarak nitelendiriyor ve bunların oyuncular için de ideal ürünler olduğunu dle getiriyor. Daha az güçlü bir a7 Gen 6 yongası ile yetinmeniz ve parlaklık artırma özelliği olmadan idare etmeniz gerekecek, ancak 120Hz’de 4K özelliği (en yeni konsollarda kullanışlıdır) ve 55, 65 veya 77 inç panel seçenekleriniz olacaktır.

lg 2023 oled

LG 2023 OLED TV’lerle birlikte webOS 23 sürümünü de sunuyor

Öte yandan LG’nin 2023 model OLED TV’leri, yalnızca iki sayfalık uygulama içeriğiyle birlikte çok daha az kaydırma gerektiren webOS 23 platformuyla birlikte geliyor. Kullanıcılar daha az sayıda kategori görecekler ve “hızlı kartlar” sayesinde müzik ve spor gibi kategorilerdeki içerikleri daha rahat görebilecekler. Kişisel profiller, özelleştirilebilir hızlı ayarlar ve AI tabanlı arama anahtar kelimesi önerileri, deneyimi zevklerinize göre düzenlerken Matter desteği setinizin uyumlu akıllı ev cihazlarıyla iyi çalışmasına yardımcı olacaktır.

2023 model LG OLED TV ürünlerinin fiyatları ve çıkış tarihleri için doğal olarak yılın ilerleyen aylarını beklemeni gerekecek. G3’ün bu yılın yıldız ürünü olduğuna şüphe yok. Bu modelin parlaklık artırma ve boşluksuz montaj imkanı gibi özellikleri dışında, yıllardır kullanmakta olduğu TV’yi değiştirmek isteyenler için çekici yanları bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER