Teknoloji

LG 2018 model iPhone X Plus’a 6.5 inç OLED paneller verebilir

5g iphone

LG Display’in Apple’a, adının iPhone X Plus olabileceği düşünülen gelecek nesil iPhone’unda yardım edeceği konuşuluyor. Daha doğrusu, bu şirket 6.5 inç ekranlı iPhone X modeli için gerekli olacak OLED panellerin tedariğini üstlenecek.

Apple’ın 2018’de 5.8 inç ekranlı iPhone X modelini sürdürmesi bekleniyor. Bunun yanına bir de daha büyük ekranlı ve yine sıfır ekran çerçeveli bir iPhone’un eklenmesi planlarının olduğu konuşuluyor. Apple, 5.8 in ekranlı mevcut iPhone X modelinde OLED panelleri Samsung’dan temin ediyor.

Samsung, 2017 model iPhone X’un üretiminde Apple’ın 5.8 inç OLED panellerin üretimi için tercih ettiği tek şirket olarak kalmaya devam edecek gibi görünüyor. LG Display ise iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın LCD panellerini üretiyor. Electronic Times, LG Display’in bu yıl içinde beklenen 6.5 inç ekranlı model için 15 milyon OLED panel tedarik edeceğini iddia ediyor. Samsung ise gelecek nesil 5.8 inç model için panel sağlamayı sürdürecek.

LG’nin OLED panel müşterileri arasına Apple’ı da eklemesi güzel bir haber. Ancak LG üretimi Pixel 2 XL’in P-OLED ekranında görünen ton kaybı sorunu Apple’ın biraz olsun canını sıkmıştır. Pixel 2’de ve orijinal Pixel telefonlarında kullanılan OLED panellerde Pixel 2 XL’in ekranındakine benzer sorunların görülmediği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER