Teknoloji

LG 2014 model TV’lerini görücüye çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Televizyon pazarındaki rekabet, mobil cihazlardaki kadar olmasa da, oldukça yüksek bir düzeyde seyretmeye devam ediyor. Bu rekabetin başlıca iki oyuncusu ise Güney Koreli iki elektronik devi LG ve Samsung. Samsung’un CES 2014’te tanıttığı kavisli UHD TV’sinin Türkiye lansmanını gerçekleştirmesinin ardından, LG de aynı etkinlikte tanıttığı ürünlerini Türkiye’deki basın mensuplarının karşısına çıkardı. Özellikle kavisli OLED HDTV serisi ve webOS işletim sistemli akıllı televizyonlar etkinlikte dikkat çekmeyi başardı.

IMG_19461

Toplantıda konuşan LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, tüketicilerin daha net, daha gerçekçi ve daha canlı görüntü beklentisini karşılamak adına tüm güçleriyle çalıştıklarını belirtti. 4K Ultra HD TV’lerden sonra kavisli OLED HD TV’yi tüketiciyle buluşturduklarını ifade eden Cho, 2014 ve sonrasında da mevcut teknolojilerini geliştirmeyi ev eğlencesinde dünyanın lider markası olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Cho görüntü sektöründe hem Türkiye hem de küresel pazardaki liderliklerini sürdürmeyi istediklerini sözlerine ekledi.

lg-77-inc-kavisli-ultra-oled-hd-tv

LG Electronics Türkiye Marka Pazarlama Bölüm Başkanı Gül Cabı ise yaptığı konuşmada ürünlerini geliştirirken insandan ilham almaya çok önem gösterdiklerini ve bu sayede tüketicilerine günlük hayatla en yakından bağlantılı ürünleri sunabildiklerini belirtti. LG ürünlerinin tüketicilere yeni olanakları keşif sunduğuna inandıklarını dile getiren Cabı, bunun için LG’nin yeni temasını ”Yapabileceklerinin Sınırı Yok” olarak belirlediğini ifade etti.

lg-105-inc-kavisli-tv

LG’nin yeni televizyonlarına ilişkin daha detaylı bilgileriyse LG Electronics Türkiye Smart TV Ürün Müdürü Aytek Dorken verdi. Her yıl üstün teknolojili ve pazara yön veren ürünleri Türkiye’deki tüketicilerle buluşturduklarını ifade eden Dorken, 2014 model TV’leriyle bu çıtayı yükselttiklerini dile getirdi. LG Cinema 3D teknolojisiyle dünya ve Türkiye’de sektör lideri olduklarına dikkat çeken Dorken, 77 inç kavisli OLED HD TV ve 105 inç kavisli 5K Ultra HD TV ile de yenilikte lider olmanın gururuna eriştiklerini belirtti. Dorken şu anda piyasadaki tek OLED Ultra HD TV’yi LG’nin sunduğunu hatırlatırken, 2014 boyunca farklı boyutlarda düz ve kavisli TV’lerini piyasaya süreceklerini söyledi.

lg-webos-tv

webOS işletim sistemli TV’lerden de bahseden Dorken, genel kullanıcıya hitap edecek benzersiz bir ürün hazırladıklarını dile getirdi. Dorken akıllı televizyonların giderek karmaşık bir hâle büründüğünü ve webOS işletim sistemiyle tüketicileri yeniden kolay kullanım deneyimiyle buluşturacaklarını sözlerine ekledi.

LG ilk olarak geçtiğimiz yılın eylül ayında piyasaya sürdüğü 55 inç kavisli Full HD TV’nin yeni modelini Türkiye’de 11 bin 999 TL’den satışa sunacak. Yıl içinde yeni ULTRA HD, OLED ve kavisli modellerini piyasaya sürecek olan LG, 55 inç’ten sonra önceliği 77 inç’lik kavisli Ultra HD OLED TV’ye verecek.

2014’ün ilk iki ayına ait verilere göre Türkiye’de akıllı televizyon pazarının lideri olan LG’nin yeni ürünleriyle bu başarıyı sürdürüp sürdüremeyeceği önümüzdeki aylarda anlaşılacak. Küresel LG akıllı televizyon satışlarında beşinci sırada olan Türkiye’nin bu sıralamadaki yerini yükseltmek de Türkiye ofisinin 2014 hedefleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER