Teknoloji

LG 2013’ün üçüncü çeyreğinde 12 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi

LG bir basın açıklamasıyla yılın üçüncü çeyreğinin henüz denetimden geçmemiş mali sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. TV pazarındaki kan kaybına ve döviz kurunun aleyhine işlemesine rağmen LG, consolide gelirini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artırdı ve çeyreği 12.51 milyar dolar gelirle kapattı. İşletme kârını da artırmayı başaran şirket, bir önceki çeyreğe göre yüzde 27’lik artışla 196.34 milyon dolar kâr elde etti.

lg-logo-090513 (630 x 306)

LG’nin elde ettiği olumlu sonuçlarda şirketin mobil birimi önemli bir rol oynadı. Mobil cihaz satış gelirleri bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 24 arttı ve 2.75 milyar dolara ulaştı. LG bu dönem içinde 12 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Şirketten yapılan açıklamada yılın son çeyreğinde LG G2 ve diğer üst sınıf ürünlerin satışının artırılmasının amaçlandığı belirtildi. LG bu dönemde L II ve F serisi gibi orta sınıf cihazlarının satışlarının da yükselmesini hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG G2 İncelemesi

Şirketten yapılan açıklamada artan rekabetin ve pazarlama maliyetlerinin mobil biriminin kârını etkilediğine de dikkat çekildi. LG’nin diğer birimleriyse 2013’ün üçüncü çeyreğinde yatay bir seyir izledi.

İlgili >> LG

İLGİLİ HABERLER