Teknoloji

LG 2012’nin ilk çeyreğiyle beraber yeniden kâra geçti

 

LG, 2012’nin ilk çeyreğine dair mali sonuçları açıkladı. Ortaya çıkan tablo incelendiği zaman yaşanılan memnuniyetin haklı olduğu net bir biçimde görülüyor. Yılın ilk çeyreğinde şirketin operasyonel kârı 396.1 milyon dolar olurken, geliri ise 10.8 milyar dolar olarak açıklandı. Arka arkaya iki çeyrekte zarar kaydedilmesinin ardından bu çeyrekteki olumlu tablo şirket adına daha büyük önem taşıyor. LG, 2012’nin ilk çeyreğinde 2011’in genelinde elde ettiğinden daha fazla kâr etmiş oldu.

LG, kârlılığındaki temel başarıyı televizyon biriminin tedarik zinciri yönetimindeki gelişmeye bağlarken, mobil biriminin de beklenenden daha üstün bir başarı gösterdiğine dikkat çekildi. Şirketin mobil birimi, özellikle Güney Kore’deki LTE özellikli cihaz satışının artmasıyla bir önceki çeyreğe göre satışlarını üç kat arttırdı. Klasik cep telefonlarının satışlarındaki azalmanın akıllı telefonların güçlü satış grafiği sayesinde karşılandığı belirtildi.

Bir sonraki çeyrek için de, Londra’da düzenlenecek 2012 Olimpiyat Oyunları sayesinde televizyon satışlarının artacağını öngören LG, akıllı telefon satışlarında da mevcut çizgiyi korumayı hedefliyor. Akıllı telefon satışlarında ani bir patlama beklemeyen şirket, cep telefonlarına yönelik genel talebin ise artacağını düşünüyor.

İlgili – LG

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER