Teknoloji

LG 100 inç’lik Cinematic Hecto lazer televizyonunu duyurdu

LG 100 inç’lik Cinematic Class Lazer TV’sini tanıttı. Bu cihaz tahmin ettiğiniz gibi tüm bileşenleri içinde bulunduran büyük bir televizyon değil. Onun yerine bu televizyon 100 inç’lik büyüklüğe sahip özel bir ekran ve kısa mesafeye ışınlama yapan bir projektörden oluşuyor. Bu teknik akıllara 80’lerin evdeki ekranlarda büyük bir görüntü izlemek için kullanılan ön ve arka projeksiyonlu TV zamanlarını getiriyor. Gelecek ayki CES 2013’te ilk kez sergilenecek olan bu 100 inç’lik Hecto Lazer TV full HD çözünürlük desteğine ve mükemmel kontrast oranına sahip.

LG’nin çok kısa mesafeli yayılımlı harici projektöründe kullandığı gelişmiş lazer tabanlı aydınlatma sistemi sayesinde yüksek kontrast oranı sunan bu TV sisteminin evde herhangi bir zorlu kurulum zahmetine girmeden sinemadakine benzer deneyim sunacağı iddia ediliyor. Projektörün 100 inç’lik büyüklükte görüntü üretebilmesi için ekrandan sadece 56 cm. uzaklıkta tutulması yeterli oluyor.

Bu televizyon sistemi 1000000:1 gibi bir dinamik kontrast oranına sahip. Dijital alıcı ve bir çift 10 W güçlü hoparlör de bu sistemde yer alıyor. Bağlantı seçenekleri arasında üç adet HDMI girişi, optik ses girişi, RS-232 arayüzü de yer alıyor. Televizyon sisteminde kullanılan ekranın etrafını ince bir çerçeve çevreliyor. Ayrıca LG’nin Smart TV platformu da entegre Wi-Fi desteğiyle birlikte kullanılabiliyor. LG’nin sinema keyfini evlere taşıyacak bu akıllı lazer TV’sinin fiyatı ve ne zaman çıkacağı şu an için bilinmiyor. CES’te detayların daha da netleşmesini bekliyoruz.

İlgili >> MarketWatch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER