Teknoloji

Lexar 1 TB SD kart ile bir ilki sunuyor

lexar 1 tb sd kart

Lexar markasının satın alınmasından ve yeniden canlandırılmasından sonraki ilk flaş bellek ürünleri çıktı. Üstelik bu yeni kartlar, tüketicilere sunulan SD kart depolama alanı seçeneklerinde gelinen sınırı da açık bir şekilde gösteriyor. Kullanıcılar artık 1 terabayt kapasitelere sahip SD kartları satın alabilirler.

SanDisk birkaç yıl önce 1 TB kapasiteli SD kart prototipini göstermişti. Ancak bu bir final ürün hâline dönüşemedi. Lexar’ın Professional 633x serisi SDHC ve SDXC UHS-I kartları ise 16 GB ile 1 TB arasında değişen kapasitelerle satışa çıktı. 1 TB kapasiteli kart saniyede 95 MB’ye varan okuma ve 70 MB’ye varan yazma hızlarına ulaşabiliyor. Ne var ki, V30/U3 derecelendirmesine sahip. Bu da sürekli yazma performansının 30 MB/s olduğu anlamına geliyor.

Her zaman olduğu gibi, yüksek kapasiteli kart ucuza gelmiyor. 1 TB’lık tek bir kart için iki adet 512 GB kapasiteli karta verilenden daha fazlasını vermek gerekiyor. Lexar bu ürünün yurt dışı satış fiyatını 499.99 dolar olarak belirlerken, B&H aynı ürünü 399.99 dolara satıyor. Aynı satıcının 150 dolar altında fiyata sattığı çeşitli 512 GB kapasiteli kartlar bulunuyor.

Eğer birçok 4K video çekimi yaparken işlerinizi daha da kolaylaştıracak bir kart arıyorsanız ve bütçenizde de sorun yoksa, Lexar’ın kartı işinizi görecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER