Teknoloji

“Let it snow” yazın Google sayfaya kar yağdırsın

Google, içinde bulunduğumuz yıl sonuna özel bazı sürpriz yumurtalar hazırladı ve bunu arama motorunun içine yerleştirdi. Bilenler bilir, arama devi bundan birkaç ay önce de bir sürpriz yumurta hazırlamış ve kullanıcı “Do a barrel roll” terimini arattığında sonuç sayfasının ekseni etrafında bir tur dönmesini sağlamıştı. Yeni sürpriz yumurtalar da buna benziyor.

Google’ın Türkiye’ye özel sayfasında da geçerli olan bu sürpriz yumurtalardan ilki “Let it snow”. Arama çubuğuna “Let it snow” yazdığınızda gelen sonuç sayfasında kar yağmaya başladığını ve bir süre sonra yağan karların bütün sayfayı kapladığını göreceksiniz. Sayfayı kaplayan karları temizleyip arama sonuçlarını görmek için farenin sol tuşuna basılı tutup ekranda sürüklemeniz yeterli.

İkinci sürpriz yumurta Museviler’in Hanuka bayramına ithafen hazırlanmış. Arama çubuğuna “Hanukkah” yazdığınızda arama sonuçlarının üstünde ışıklı bir çubuğun geldiğini göreceksiniz. Google’ın HTML5’ten yararlanarak hazırladığı bu sürpriz yumurtalar gelecekte Doodle’lar kadar ilgi çekici olabilir ve daha sık kullanılabilir.

İlgili – Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER