Ulaşım

LeEco’dan yenilikçi akıllı telefonlar ve elektrikli otomobil

lesee

leseeAkıllı telefon ve elektrikli otomobil duyurularının bir arada, aynı gün içinde yapıldığını pek görmedik, ancak söz konusu Çinli holding LeEco olunca bu mümkün olabiliyor. LeTV markasını çatısı altında bulunduran bu holding ilk elektrikli otomobilini Pekin’de düzenlenecek otomobil fuarı öncesinde tanıttı.

LeSEE adını taşıyan konsept sedan otomobil açılır-kapanır direksiyonu sayesinde tamamen otomatik şekilde sürülebiliyor. LeEco, bu otomobilde araç içi eğlencenin önemli bir parça olmasını, hatta gelecekte de bunu ulaşımın önemli bir parçası hâline getirmek istiyor.

LeEco’nun Faraday Future’a, son yıllarda otomobil endüstrisinden bir sürü eleman toplayan ve şu sıralarda ABD’nin Nevada eyaletine 1 milyar dolarlık bir fabrika kurmakta olan Kaliforniya merkezli elektrikli araç şirketine nakit desteği sağladığı söyleniyor. LeSEE ile Faraday’ın araçları arasında ne gibi bir ilişki var bilinmiyor, ancak her iki şirket de birbirine mühendislik desteği veriyor olabilir. Ayrıca LeEco, Aston Martin’in ilk elektrikli otomobili RapidE için de bu şirketle birlikte çalışmış ve bu şirket için yeni bir bilgi ve eğlence sistemi geliştirmişti.

LeSEE’nin ne zaman çıkacağı hakkında herhangi bir bilgi verilmedi, ancak Çin’in son zamanlarda otonom sürüş teknolojileri için yoğun araştırmalar yaptığını biliyoruz. Bu da LeSEE’nin birkaç yıl içinde yola çıkacağı anlamına gelebilir.

Le Max 2, Le 2 ve Le 2 Pro: Kulaklık jaksız telefonlar

le max 2Akıllı telefon tarafına geçecek olursak, LeEco üç yeni akıllı telefon tanıttı ve bu telefonların en önemli özellikleri kulaklık jakları barındırmamaları. LeEco’nun Le 2, Le 2 Pro ve Le Max 2 telefonlarının üçünde de jak yok, bunun yerine USB Type-C üzerinden bağlanan dijital kulaklıklara sahipler. USB-C kulaklıklara sahip olmayanlar için de LeEco iki çift kulaklık modelini hazır ediyor.

Le 2 ve Le 2 Pro sahip oldukları on çekirdekli MediaTek işlemcilerle orta segment Android telefonları niteliğini taşıyor. Ancak Le Max 2 sahip olduğu 6 GB RAM ile gerçekten geleceği işaret eden bir telefon olma özelliğini taşıyor.

Le Max 2’nin diğer teknik özellikleri şu şekilde sıralanıyor:

  • 5.7 inç QHD ekran
  • Qualcomm Snapdragon 820 işlemci
  • 3100 mAh kapasiteli pil
  • Quick Charge 3.0 desteği
  • 64 GB dahili hafıza
  • 6 GB RAM
  • 8 megapiksel ön kamera
  • 21 megapiksel, optik görüntü sabitleme özellikli arka kamera
  • Ultrasonik parmak izi okuyucusu

İLGİLİ HABERLER