Eğlence

Leonardo DiCaprio’nun Oscar’a kavuşması Twitter’da kutlandı

leonardo dicaprio oscar

Leonardo DiCaprio Oscar heykelciğini evine götürmek için yıllardır devam eden bekleyişine geçtiğimiz gece itibarıyla son verdi. Daha önce dört kez Oscar’a aday olan ünlü oyuncu, Diriliş’teki rolüyle sinema dünyasının en prestijli ödülünü kazanmayı başarmıştı. DiCaprio’nun zaferi beklenen bir şey olsa da, bu durum Oscar törenini izleyen yüz binlerce kişinin Twitter’a akın etmesini engellemedi.

Ünlü oyuncunun Oscar heykelciğinin sahibi olduğunun duyurulduğu dakikada tam 440 bin tweet atıldı. Bu rakam, Oscar ödülleri ve Twitter’ın ortak tarihinde bir dakika içinde en çok tweetin atıldığı an olma özelliğini kazandı. The Hollywood Reporter’da yer alan habere göre, DiCaprio’nun zaferi ABD’deki Facebook kullanıcılarının dün gece en çok konuştuğu olay oldu.

Spotlight’ın en iyi film Oscar’ını kazanması ve Mad Max’in ses miksajı ödülünü de alarak toplam ödül sayısını altıya çıkarması, Twitter’da gecenin en çok konuşulan anları arasına girdi. Ellen DeGeneres’in 2014 Oscar ödül töreninde çektiği “selfie” de bir dakika içinde 255 bin tweete kaynaklık etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER