Teknoloji

Lenovo’nun internete sızan yol haritası 2012’de ultrabook ThinkPad modellerinin ipuçlarını veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

img_1167

Lenovo’nun ilk ultrabook modeliyle geçtiğimiz ay tanışma fırsatı bulduk. Şirketin internete sızan yol haritasına göre 2012 yılında yeni modeller bizleri bekliyor. Önümüzdeki yılın mayıs veya haziran aylarında 13 ve 14 inç’lik yeni ThinkPad ultrabook modelleri görebiliriz.

Lenovo’nun kurumsal kullanıcılara özel modelleri ThinkPad, bireysel kullanıcılara özel modelleriyse IdeaPad adıyla piyasada yer buluyor. Yol haritasında yer alan ThinkPad ibaresi gelecek yıl çıkacak modellerin kurumsal müşterileri odaklayacağını düşündürüyor. 13 inç’lik modelin “premium”, 14 inç’lik modelin ise “ana akım” nitelik taşıyacağının belirtildiğini de ekleyelim. Intel’in Chief River platformunu baz alacak bu yeni modellerde 22 nm’lik Ivy Bridge yongaları bulunacak.

Bu arada Lenovo’nun ultrabook niteliği taşımayan yeni ThinkPad modelleri de yeni yılda tüketicilerle buluşacak. Chief River tabanlı yeni ThinkPad’lerin mart ya da nisan aylarında çıkması bekleniyor. 2012’nin sonbaharıyla birlikte çıkacak Windows 8 ile birlikte Lenovo’dan bu yönde de seçenekler görecek gibiyiz.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER