Teknoloji

Lenovo’nun 5 inç’lik IdeaTab Android tabletinin fotoğrafları internete sızdı

Lenovo çift çekirdekli işlemci taşıyan, 5 inç’lik bir Android tabletin hazırlığını yapıyor. Lenovo’nun yeni IdeaTab markasının bir üyesi olması beklenen bu 5 inç’lik tablette hem USB hem de HDMI bağlantısının bulunacağı belirtiliyor.

Cihazda ön kamera ve kulaklık hoparlörü yer alıyor, ancak Engadget’a cihazla ilgili bilgileri fısıldayan kaynak 5 inç’lik IdeaTab’in hücresel veri bağlantı desteğinin yanı sıra sesli arama desteği sunduğu konusunda bir bilgi vermemiş. Cihazın rakipleri Samsung Galaxy Note veya daha da eski Dell Streak 5’te benzer işlevler sunuluyor, ancak diğer tablet üreticileri genellikle akıllı telefon satışlarını sekteye uğratmamak adına tablet ürünlerinde sesli arama desteğine yer vermiyor. Belki de Lenovo, IdeaTab’e tam bir telefon işlevi kazandırmak yerine onun sesli görüşme yeteneklerini VoIP ile sınırlı tutabilir.

Cihazın ekranının altında yer aldığını gördüğümüz üç tuş, 5 inç’lik IdeaTab tabletin Honeycomb veya Ice Cream Sandwich gibi tablet odaklı bir işletim sistemiyle çalışmayacağını düşünmemize neden oluyor. Ancak bu cihazın eski bir prototip olduğu veya sadece geliştirme aşamasında bu tarz bir yapının oluşturulduğu ihtimâlini de göz ardı etmemek yerinde olur.

Bu arada Lenovo’nun IdeaTab markası altında 10.1 inç’lik bir tablet çıkarmayı planladığı da söyleniyor. Bu cihazın dört çekirdekli Tegra 3 işlemci taşıyacağı ve Ice Cream Sandwich işlemciyle çalışacağı söyleniyor. Cihazın internete sızan benchmark testi de onun güçlü kuvvetli olduğunu gösteriyor.

Aşağıdaki ilgili bağlantıda Lenovo’nun gizemli tabletiyle ilgili birkaç fotoğraf daha bulabilirsiniz.

İlgili – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER