Teknoloji

Lenovo’dan ThinkPad serisine iki yeni ürün: ThinkPad X1 Hybrid ve ThinkPad T430u Ultrabook

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lenovo, gelecek hafta başlayacak CES 2012’de sergileyeceği iki yeni ThinkPad dizüstü bilgisayar modelini tanıttı. Bu modellerden ilki X1 Hybrid, daha önce tanıtılanm X1’in tüm teknolojik özelliklerini barındırmanın yanı sıra 10 saate varan pil ömrüyle de dikkat çekiyor.

Lenovo ThinkPad X1 Hybrid’i farklı tek şey iki işletim sistemiyle de çalışıyor olması değil. Bu modelde ikinci işlemci tarafından desteklenen ve pil ömrünü uzatan Instant Media Mode (IMM) teknolojisi bulunuyor. Böylelikle kullanıcılar bilgisayarlarını günde sadece bir kez şarj ederek web’de gezinme, fotoğraf yükleme veya film izleme şansı elde ediyor. Üstelik bu teknoloji X1 Hybrid’in pilinin yüzde 80’ini sadece 30 dakika içinde şarj etmeye olanak sağlıyor. Lenovo X1 Hybrid IMM Qualcomm çift işlemci, 16 GB hafıza ve Linux temelli yönetim sistemiyle çalışıyor. Kullanıcıların Windows’tan IMM moduna geçmek için dizüstü bilgisayarlarındaki masaüstü simgesine tıklamaları yeterli.

Lenovo ThinkPad X1 Hybrid’de Intel vPro teknolojisiyle güçlendirilmiş güvenlik sistemi, uzaktan kumanda yönetim desteği ve parmak izi okuma özelliği olan şifreli sabit sürücü yer alıyor. Dolby Sinema sistemi, HDMI çıkışı, Intel kablosuz görüntü aktarım teknolojisi gibi teknik özellikler barındıran bu cihazın ekranı Corning Gorilla camı sayesinde kırılma, darbe veya çizilmelere karşı da dayanıklı.

Yılın yükselen değeri olmaya aday ultrabook nihayet ThinkPad serisine de teşrif etti. Lenovo ThinkPad T430u ultrabook modeli Intel’in en son nesil Core işlemci platformu, Intel veya NVIDIA tarafından sunulan grafik işlemci birimi, SSD depolama veya 1 TB’ye kadar HDD depolama seçenekleriyle sunuluyor. Altı saate kadar çalışma ömrü sunan batarya barındıran bu cihaz Intel Small Business Advantage tarafından desteklenen Lenovo Çözüm Merkezi teknolojisi de yer alıyor.

Lenovo’nun iş dünyasına odaklanan bu yeni ultrabook’u 2 cm’den ince alüminyum gövdesi, yumuşak mat yüzeyi, 2 kg.’dan daha az ağırlığı ve modern görünümlü klavyesiyle de dikkat çekiyor.

Lenovo, yeni tanıttığı bu modellerin ne zaman piyasaya çıkacağını veya ne kadara satılacağını henüz açıklamadı.

İlgili – Lenovo (X1 Hybrid)
İlgili – Lenovo (ThinkPad T430u)

İLGİLİ HABERLER