Teknoloji

Lenovo’dan Android Honeycomb tabletler: IdeaPad Tablet K1 ve ThinkPad Tablet – Galeri

Lenovo sadece Windows 7 tabanlı IdeaPad Tablet P1‘i tanıtmakla kalmadı, Android Honeycomb ile çalışan, NVIDIA’nın çift çekirdekli Tegra 2 işlemcilerini barındıran IdeaPad K1 ve ThinkPad tabletlerini de tanıttı.

Öncelikle Lenovo IdeaPad Tablet K1 ile başlayalım. 10.1 inç’lik, 1280 x 800 çözünürlüklü ekrana sahip olan bu tablet 1 GB RAM ve 64 GB’lık dahili depolama alanına sahip. WiFi b/g/n, Bluetooth, opsiyonel WCDMA, micro HDMI portu, microSD yuvası, ses çıkışı ve entegre mikrofon barındıran bu tablette 0.5 W’lık iki hoparlör de bulunuyor.

K1’de önde 2 megapiksellik, arkada ise 5 megapiksellik olmak üzere iki adet kamera bulunuyor. Cihazda yer alan batarya ise Lenovo’nun iddiasına göre 10 saate kadar çalışma imkânı sunuyor. 13.3 mm’lik kalınlığıyla K1 belki en ince Android tableti değil, ancak bu cihaz KD101 adı verilen harici bir klavye dokuyla birlikte de kullanılabiliyor. Bu dok bağımsız şarj ve çeşitli kısayol tuşları da sunmakta.

Lenovo, K1 ile birlikte Lenovo App Shop adı verilen bir mağazayı da faaliyete geçiriyor. Bu mağazada Lenovo yazılım mühendislerinin tablette çalışacağını garanti ettikleri uygulamalar bulunacak. IdeaPad Tablet K1’in bugün itibariyle yurtdışında ön siparişe sunulması bekleniyor. 16 GB dahili depolama alanlı ürünün fiyatı 399$ olarak belirlenmiş. Cihazın yılın üçüncü çeyreğinde dünya çapına yayılması hedefleniyor.

Lenovo ThinkPad Tablet ise çalışanları hedefleyen bir tablet modeli. K1’deki gibi Tegra 2 yongasetinin kullanıldığı tablette, aynı şekilde ekran, RAM, çift kamera, port seçenekleri, opsiyonel 3G bağlantı desteği bulunuyor. 14 mm kalınlığındaki ThinkPad tablet 715 gr. ağırlığa sahip. Bu tablet opsiyonel dijitalleştirici kalem desteğine de sahip. Böylelikle elektronik dokümanlar üzerine notlar almak veya çizimler yapmak mümkün oluyor.

Lenovo ThinkPad Tablet kurumsal kullanıcı dostu özellikler de sunuyor. Cisco VPN, şifrelenmiş SD kart desteği ve özelleştirilmiş işletim sistemi imajları oluşturma imkânı bunların arasında yer alıyor. Tam boyutlu USB portu sayesinde harici diskler de cihaza bağlanabiliyor. Lenovo ThinkPad Tablet Dock adı verilen harici aksesuarda ise microUSB, HDMI, stereo çıkış, microfon girişi ve USB 2.0 portu gibi ek elemanlar bulunuyor. ThinkPad Keyboard Folio ise QWERTY klavye ve iz topu barındıran bir kılıf işlevi görüyor ve ThinkPad Tablet’in kullanışlılığını arttırıyor. Sadece Wi-Fi modelinin 8.7 saate kadar çalışma ömrü sunduğu belirtiliyor.

K1 gibi ThinkPad Tablet de Lenovo App Shop ile yüklü gelecek. Bugün itibariyle ön siparişler alınmaya başlanıyor. 16 GB’lık modelin fiyatı 499$ olarak belirlenirken, sayısallaştırıcı kalemle birlikte bu fiyat 529$’a çıkıyor. Klavye kılıfı ise 99$’lık yurtdışı fiyatına sahip. 3G destekli modeller de Wi-Fi modellerin çıkışından kısa bir süre sonra çıkmış olacak.

Galeri: Lenovo IdeaPad Tablet K1
[nggallery id=628]

Galeri: Lenovo ThinkPad Tablet
[nggallery id=629]

İlgili – Lenovo [PDF] (IdeaPad K1)
İlgili – Lenovo [PDF] (ThinkPad Tablet)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER