Teknoloji

Lenovo Z6 üç arka kamerayla gelecek

lenovo z6

Lenovo Z6 henüz resmiyet kazanmasa da, Lenovo başkan yardımcısı Chang Cheng’in sosyal medya paylaşımları sayesinde telefona dair pek çok özellik şimdiden biliniyor. Cheng’in Z6 paylaşımlarının en yenisi, telefonun kamera kurulumunu gözler önüne seriyor. Lenovo Z6’nın arkasında üç lensli bir kamera modülü bulunacak. Bu kurulumda 24 megapiksel çözünürlüklü sensör ana kamera görevini üstlenecek. 8 megapiksel telefoto lens ve 5 megapiksel geniş açılı lens de ana kameraya eşlik edecek.

Lenovo Z6, ana kamera olarak işleyecek Sony IMX576 sensör sayesinde Huawei Nova 5i ve Honor 20 Lite gibi telefonlarla aynı hizada konumlanacak. Telefon, “Super Night” adını taşıyan özel bir gece moduna sahip olacak.

Yapay Zekâ ve Güzelleştirme modlarının Çin’deki popülaritesi nedeniyle Z6’nın da bu modları taşımasına şaşırmamak gerekiyor. Bunlara ek olarak; Z6’da kullanıcıların yüzünü zaman içinde daha iyi tanıyacak ve güzelleştirecek akıllı filtreler de bulunacak.

lenovo z6Lenovo Z6’nın önünde ise 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre, ön kamerada 50 milyon farklı selfie’ye bakarak yüz özelliklerini öğrenen yeni ve gelişmiş bir algoritma kullanıldı. Lenovo telefonun hem arka hem de ön kamerasıyla çekilmiş örnek fotoğraflardan bazılarını da paylaştı.

Video kaydındaki vücut hatlarını düzeltmek de Çin’de oldukça fazla yapılan bir işlem. Lenovo bu özelliği daha önce Z6 Pro’da sunmuştu. Şirket, aynı özelliği yeni Z6’da da kullanıcıların karşısına çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER