Teknoloji

Lenovo Z6 Snapdragon 730 ile yüksek performans vadediyor

lenovo z6

Lenovo Z6 Pro ve Lite modellerini tanıtmış olsa da, Z6’nın standart versiyonu henüz gün yüzüne çıkmış değil. Akıllı telefon hakkında pek fazla detay bilinmese de, Lenovo’nun başkan yardımcısı Chang Cheng Z6’ya dair önemli bir noktaya açıklık getirdi.

Cheng’in paylaşımına göre, Z6’da Qualcomm’un Snapdragon 730 yonga seti bulunacak. 8 nm. mimarisiyle üretilen Snapdragon 730, Qualcomm’un amiral gemisi Snapdragon 855 ile aynı mimariyi paylaşıyor. Ancak Snapdragon 730’ın fiyat etiketinde Snapdragon 855’e kıyasla daha düşük bir rakam yazıyor.

Qualcomm’un mevcut amiral gemisi, 2.84 GHz hızında çalışan tek bir çekirdek bulunuyor. Snapdragon 730’da ise 2.2 GHz hızında çalışan iki adet Kryo 470 çekirdek bulunuyor. Diğer altı çekirdek ise 1.8 Ghz hızında çalışıyor. Lenovo, yonga setinin performansının Qualcomm’un Snapdragon 845’inden daha iyi olduğunun da altını çiziyor.

lenovo z6Chang’in paylaşımına göre, Lenovo Z6 yüzde 200 oranında geliştirilmiş bir yapay zekâ performansına sahip olacak. Şirket, yapay zekâ teknolojisinin daha az güç tüketeceğini ve kullanıcıların süreçlerini daha hızlı öğreneceğini de belirtiyor. Lenovo’dan yapılan açıklamada, Z6’nın arkasında üç lensli bir arka kamera modülünün de bulunacağı da doğrulandı. Bu iddiaların doğruluğunu görmek içinse telefonun çıkışını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER