Teknoloji

Lenovo Z6’nın ekran özellikleri ortaya çıktı

Lenovo Z6 için henüz somut bir tanıtım tarihi açıklanmasa da, telefonun kısa süre içinde resmiyet kazanması bekleniyor. Ancak Lenovo’nun yaptığı sosyal medya paylaşımları sayesinde telefonun bazı kilit özellikleri şimdiden biliniyor. Qualcomm Snapdragon 730 yonga seti, üç lensli arka kamera ve 4000 mAh pilin varlığı daha önce açıklanmıştı. Lenovo şimdi de Z6’nın ekranı konusunda önemli detaylar paylaştı.

Çinli teknoloji devinin verdiği bilgiye göre, Z6’da 6.39 inç büyüklüğünde bir OLED ekran bulunuyor. Ekran telefonun ön panelinin yüzde 93.1’ini kaplıyor. Bu oranın oldukça yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor.

Lenovo Z6’nın ekranı HDR10 desteğine sahip olacak. DCI-P3 geniş renk gamı desteği ve 600 nit maksimum aydınlık seviyesi de ekranın özellikleri arasında bulunuyor. 120 Hz örnekleme oranı ve DeMura ekran renklendirme teknolojisi de ekran özellikleri içinde yer alıyor.

Lenovo Z6’da parmak izi tarayıcısı da ekranın içine yerleştirilecek. Bu ekran çiziklere karşı Gorilla Glass ile korunacak. Lenovo Z6 ekranında hangi Gorilla Glass versiyonunun kullanılacağı ise şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER