Teknoloji

Lenovo Z5 Pro sızıntısı kızaklı kamera ve çentiksiz ekranı doğruluyor

Lenovo Z5’in çerçevesiz ve çentiksiz bir ekrana sahip olacağı iddia edilmiş, ancak daha sonra bu telefon bir çentikle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Z5 için niyetlenilen çentiksiz ekran, Z5 Pro’da kullanılacak gibi görünüyor. Lenovo Z5 Pro sızıntısı, çentiksiz ekranla birlikte kızaklı kamera mekanizmasını da gözler önüne seriyor.

lenovo z5 proLenovo’nun çerçevesiz ekrana sahip bir telefon çıkaracağına dair ilk işaret, geçtiğimiz ay verilmişti. Şirketin başkan yardımcısı Liu Jun, Tech World konferansında yaptığı bir konuşmada Z5 Pro’yu göstermişti. Jun, bu gösterim sırasında ön kameraların nereye gizlendiği konusunda ise bilgi vermemişti. Bu konuda beklenen cevap, internete sızan fotoğraflar sayesinde alınıyor.

Weibo‘da paylaşılan görsellerde Z5 Pro, kutusuyla birlikte görülüyor. Fotoğraflar çentiksiz ve çerçevesiz ekranın yanı sıra kızaklı kamera mekanizmasını da gösteriyor. Söz konusu kızaklı mekanizmayla Lenovo da kendisi gibi Çinli olan Xiaomi ve Honor‘un izlerini takip ediyor.

Ancak sızan fotoğraflar, tüm gizemleri çözmeye yetmiyor. Arka paneli gösteren fotoğrafta parmak izi tarayıcısına rastlanmıyor. Bu da parmak izi tarayıcısının ekrana entegre edilmiş olması ihtimalini akıllara getiriyor. Yine de, parmak izi tarayıcının hiç tercih edilmemiş olması da seçenekler arasında bulunuyor. Oppo Find X‘te parmak izi tarayıcısının bulunmadığını unutmamak gerekiyor.

Lenovo Z5 Pro ne zaman tanıtılacak?

Lenovo Z5 Pro için henüz resmi bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak bir yıldır bu tasarım için heyecan yaratan Lenovo’nun daha fazla vakit kaybetmemesi gerekiyor. Zira Z5 Pro tanıtıldığında Honor ve Xiaomi gibi şirketlerin benzer tasarımlara sahip telefonları piyasaya çıkmış olacak.

İLGİLİ HABERLER