Manşetler

Lenovo Z5 Pro kızaklı tasarımı uygun fiyat karşılığında sunuyor

lenovo z5 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lenovo Z5 Pro için ilk işaret Lenovo’nun üst düzey yönetiminden gelmiş, internete sızan fotoğraflar da telefonun tasarımıyla ilgili pek çok detayı gözler önüne sermişti. Lenovo’nun en yeni akıllı telefonu, bugün itibarıyla resmiyet kazandı.

Z5 Pro’nun en çok dikkat çeken yönü, tahmin edilebileceği üzere kızaklı tasarımı oluyor. Kısa süre önce tanıtılan Xiaomi Mi Mix 3 ve Honor Magic 2‘de olduğu gibi, Z5 Pro’da da ön kamera modülü telefonun arkasından yükselen kızaklı mekanizmada bulunuyor.

Ancak Lenovo Z5 Pro, teknik özellikleri itibarıyla Mi Mix 3 ve Honor Magic 2’den ayrılıyor. Mi Mix 3 ve Magic 2’de en üst segment işlemciler bulunuyor. Z5 Pro’nun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 710 yonga seti yer alıyor. Bu yonga setine 6 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcıların karşısına 64 ve 128 GB olmak üzere iki farklı seçenek çıkıyor.

Z5 Pro’da 6.39 inç büyüklüğünde çentiksiz ekran bulunuyor. 2340 x 1080 piksel çözünürlüklü ekran, ön panelin yüzde 95.06’sını kaplıyor. Söz konusu oran Xiaomi Mi Mix 3’te yüzde 93.4, Honor Magic 2’de ise yüzde 91.5 seviyesinde. Z5 Pro da Mi Mix 3 ve Honor Magic 2 gibi ekrana entegre bir parmak izi tarayıcısına sahip.

Kızaklı mekanizmada ahize hoparlörü, yakınlık sensörü ve 16 ile 8 megapiksel çözünürlüklü iki kameradan oluşan kızılötesi kamera modülü bulunuyor. Kızılötesi destekli yüz tanımayı 8 megapiksel çözünürlüklü kamera sağlıyor. Bu kurulumun portreler ve diğer derinlik efektleri için kullanılıp kullanılamayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Lenovo Z5 Pro, 16 ve 24 megapiksel lenslerden oluşan bir arka kamera modülü bulunuyor. AI Süper Gece Sahnesi Modu ve AI Süper Video Çekimi, kameranın öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Söz konusu özellikler, adlarından anlaşılabileceği üzere gece çekimlerinde ve video kayıtlarında kullanıcılara yardımcı olacak. Çinli üretici, 16 megapiksellik sensörle daha parlak karelerin yakalanabileceğinin altını çiziyor.

Z5 Pro’da dikkat çekici başka özellikler de mevcut. Telefon görüşmelerinde arka plan gürültüsünün dinamik ayarlarla azaltılabilmesi, daha hızlı performans vadeden oyun modu, azaltılmış ağ gecikmesi ve geceleri “derin güç koruma” yapabilmesi telefonun özellikleri arasında bulunuyor.

Lenovo Z5 Pro enerjisini 3350 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Telefon kutusundan Android Oreo işletim sistemiyle çıkacak. Bu işletim sistemine ZUI 10.0 kullanıcı arayüzü eşlik edecek. Bluetooth 5.0 ve NFC desteğine sahip telefonda kulaklık jakı yer almıyor.

Lenovo Z5 Pro Çin’de 11 Kasım’da satışa sunulacak

Lenovo Z5 Pro Çin’de 11 Kasım’da satışa sunulacak. Akıllı telefon Çin’de 1998 yuan (1598 TL) karşılığında satılacak. 128 GB depolama alanı isteyenlerin ise 2298 yuan (1837 TL) ödemesi gerekecek.

İLGİLİ HABERLER