Manşetler

Lenovo Z5 Pro GT Ön İnceleme – Video

lenovo z5 pro gt

Lenovo Z5 Pro GT, 2018’in sonlarında tanıtılmıştı. Yaklaşık bir ay kadar önce Çin’de satışa sunulan bu Android telefonu MWC 2019’da deneyimleme fırsatı elde ettik. Xiaomi Mi Mix 3 modeli gibi kızaklı selfie kamerası mekanizmasına sahip olan akıllı telefon, yüzde 95’e varan ekran-gövde oranıyla yüksek bir görselliği sunuyor. Çentiğin veya kamera deliğinin bulunmaması ise en büyük güzelliklerden bir tanesi olarak kayıtlara geçirilebilir.

Z5 Pro GT, Lenovo tarafından dünyanın Snapdragon 855 işlemcili ilk Android telefonu olarak nitelendiriliyor. Ne var ki, bu telefonda 5G desteği yok. Sekiz çekirdekli Snapdragon 855 bu telefona yüksek performansı sunuyor. Selfie kamerasının kızak kaydırıldığında anında açılması, hızlı fotoğraf çekimi gibi unsurlar telefonun hızlı olduğunu gösteriyor.

6.39 inç, 1080 x 2340 piksel çözünürlüklü Super AMOLED ekran, Xiaomi Mi Mix 3’tekiyle aynı büyüklükte ve çözünürlükte. Doğrusunu söylemek gerekirse her ikisi de aynı kalitede görüntüler sunuyor. Videolar tam ekranda etkileyici biçimde gösteriliyor. Ancak YouTube uygulaması tam ekranda video gösterimi yapamıyor. Lenovo’nun bunun için YouTube ile ortak çalışması gerek. Telefonun parmak izi okuyucusunun da ekrana entegre edildiğini belirtelim. Dolby Atmos ses desteği de mevcut, ancak onu deneyimleme imkanı bulamadık. 3350 mAh kapasiteli pili hızlı şarj desteğine sahip.

Arkada 16 ve 24 megapiksel çözünürlüklü iki kamera var. Bunlar yapay zekânın desteğinden yararlanarak sahneyi tanıyor, renk ve diğer ayarları otomatik olarak yapıyor. Kamera arayüzü artık alıştığımız tarzda, çekim modları arasında sürükleyerek geçiş yapılabiliyor.

Lenovo Z5 Pro GT güçlü bir Android telefon olduğu izlenimini veriyor. Ekran çözünürlüğü için 1080p’nin seçilmiş olması yerinde bir tercih olmuş. Snapdragon 855 ile yüksek bir performans elde ediliyor. Pili ise bir günü rahatlıkla çıkaracaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER