Teknoloji

Lenovo ve Ashton Kutcher işbirliğiyle geliştirilen 13 inç tablet: Lenovo Yoga Tablet 2 Pro

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lenovo, Ashton Kutcher’in danışmanlığıyla geliştirilen 13 inç ekranlı tableti Yoga Tablet 2 Pro’nun tanıtımını yaptı. “Dijital olarak aç” kullanıcıların ihtiyaçlarına göre tasarlanan bu tabletin içinde dahili piko projektör de bulunuyor. Anlayacağınız Lenovo ve Ashton Kutcher işbirliğiyle geliştirilen bu projektörlü tablet medya tüketimi noktasında bir hayli güçlü görünüyor.

Şirketin belirttiğine göre, 16:9 oranındaki görüntüler herhangi bir yüzeye 50 inç büyüklüğünde sinema deneyimini sunacak şekilde yansıtılıyor. Bu şekilde kullanımda tek bir şarjda üç saate kadar çalışma imkanı sunuluyor. Bu da bir tam uzunluktaki filmin projektör aracılığıyla izlenebileceği anlamına geliyor. Yoga Tablet Pro 2’nin çift ön hoparlörler ve subwoofer tarafından desteklenen 8 watt gücünde ses çıkışıyla ortalama bir tabletten dört kat daha yüksek ses çıkışı sağladığının da altı çiziliyor.

Multimedya içerik tüketimi için ekranı tercih edenler için de 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü QHD ekran bulunuyor. Ekran kullanıldığında tek şarjda pil ömrü 15 saate kadar çıkabiliyor. Projektörün yanı sıra Lenovo Yoga Tablet 2 Pro, “Hang” olarak adlandırılan yeni yazılım moduyla daha kullanışlı hâle geliyor. Lenovo bazı kullanıcıların bu tableti bir yerlere asabileceğini düşünerek böyle bir mod geliştirmiş. Yemek yaparken, ofiste çalışırken Yoga Tablet 2 Pro’nun asılı şekilde kullanılması daha verimli sonuçlar verebilir.

lenovo-yoga-tablet-2-pro-101014

Yoga Tablet 2 Pro’nun içinde Atom işlemci bulunuyor. Android işletim sistemiyle çalışan tablette 32 GB dahili saklama alanı bulunurken 64 GB’ye kadar kapasiteye sahip microSD kartları da destekleniyor. 8 megapiksel arka kameranın yanı sıra opsiyonel 4G desteği de sunuluyor.

Lenovo yeni tabletini ekim sonundan itibaren web sitesinde 499.99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunacak. Bu arada 13 inç ekranı büyük bulanlar için Lenovo, Yoga Tablet’in 8 inç ve 10 inç’lik versiyonlarını da güncelledi. Ayrıca bu modeller ilk kez Android yerine Windows yüklü olarak da satın alınabiliyor. Ne var ki, bu imkan Kutcher’ın tasarladığı Pro için sunulmuyor. 10 inç ekranlı Windows Yoga Tablet 2’nin bu ay içinde yaklaşık 400 dolardan satışa çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER