Teknoloji

Lenovo Yoga Tab 13 tanıtıldı; taşınabilir monitör gibi kullanılabiliyor

lenovo yoga tab 13

Lenovo, mayıs sonlarına doğru Çin’de tanıtılan Yoga Pad Pro‘nun küresel bir versiyonu olan yeni Lenovo Yoga Tab 13 tableti duyurdu.

679 dolarlık yurt dışı fiyat etiketine sahip olan bu tablet, yerleşik micro HDMI bağlantı noktası sayesinde bir dizüstü bilgisayar, Nintendo Switch veya başka bir HDMI cihazına bağlanıp onlar için harici bir ekran işlevi görebiliyor. Cihazın arkasında bulunan, 180 derece dönebilen bağlı paslanmaz çelik ayak ile onu ayağa kaldırabilir veya duvara asabilirsiniz.

Tab 13, Lenovo’nun bu yaz piyasaya sürmeye planladığı bir dizi, daha küçük ekranlı Android tabletlerle birlikte tanıtıldı. Bu sözünü ettiğimiz Android tabletler arasında daha küçük boyutlu bir Yoga Tab 11, 2000 x 1200 ekranlı bir Tab P11 Plus ve bütçe odaklı Tab M7 ve Tab M8 tabletler bulunuyor.

Lenovo Tab 13, Lenovo’nun Precision Pen 2 ile uyumlu, yani desteklendiğinde ekrana çizebilir veya not alabilirsiniz. Görüntülü aramalar için arka plan gürültüsü azaltma özelliğine sahip bir 8 MP kamera ile, Lenovo’nun “daha akıllı oturum açma” olarak nitelendirdiği özellikten yararlanabilirsiniz. Şirket, bu tabletle 12 saate kadar pil ömrü elde edeceğinizi ve 1080p ekranının 400 nit parlaklığa ulaşabileceğini iddia ediyor.

Lenovo Yoga Tab 13 Google Eğlence Alanı’na da sahip

Yeni tabletlerin tümü, kullanıcıların tek bir merkezde birden çok farklı uygulamadan videolara, kitaplara ve oyunlara erişmesine olanak tanıyan Google’ın yeni Eğlence Alanı‘nı destekler.

lenovo yoga tab 13

Lenovo, eğlence odaklı Android cihazlarla iyi bir geçmişe sahip şirketlerden biri olarak nitelendirilebilir. Örneğin, OLED ekran ve Dolby Atmos hoparlörler içeren son Tab P11 Pro, belki üretkenlik açısından çok yüksek seviyelere çıkmıyor, ancak iyi bir video izleme cihazı olduğunu kanıtlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER