Teknoloji

Tam boy çift ekranıyla dikkat çeken Lenovo Yoga Book 9i tanıtıldı

Lenovo Yoga Book 9i

Lenovo Yoga serisinde uzun süredir farklı tasarım yaklaşımlarını deniyor. Şirket CES 2023‘te tanıttığı serinin 2023 model üyelerinde de bunu değiştirmiyor. 2023 model Yoga serisinde dikkat çeken ilk model Yoga Book 9i oluyor. İlk “tam boy” çift OLED ekranlı dizüstü bilgisayar olan Yoga Book 9i, iki adet 13.3 inç büyüklüğünde 2.8K çözünürlüklü ekranla geliyor.

Çift ekranın varlığı, Yoga Book 9i’yi ağırlık veya boyutta herhangi bir değişim olmadan çoklu görev için çok uygun bir cihaza dönüştürüyor. 16 mm kalınlığındaki dizüstü bilgisayarın ağırlığı ise 1,36 kilogramın biraz üstünde. Tablet modunda veya sunumlar için çadır şeklinde kullanılabilecek olan Yoga Book 9i, çıkarılabilir Bluetooth klavye ve Smart Pen desteğiyle de üretkenlik konusundaki iddiasını kuvvetlendiriyor.

Yoga Book 9i’nin satın alınabilecek en güçlü bilgisayar olmadığını belirtmek gerekiyor. Dizüstü bilgisayarın kalbinde 13. nesil Intel Core i7-U15 işlemci bulunuyor. Bu işlemciyi 16 GB RAM ve 1 TB SSD’ye kadar uzanan depolama alanı seçenekleri tamamlıyor. 14 saat olan pil ömrü, çift ekran çalışırken 10 saate iniyor. Üç adet Thunderbolt 4 girişi, Dolby Atmos destekli dört hoparlör, Windows Hello destekli 1080p web kamerası da Yoga Book 9i’d kullanıcıları bekliyor.

Lenovo Yoga Book 9i haziran ayında 2100 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

lenovo yoga aio 9i

Masaüstü bilgisayar tercih edenleri unutmayan Lenovo, Yoga AIO 9i modelini de gözler önüne çıkardı. Yoga AIO 9i’de 31.5 inç büyüklüğünde 4K çözünürlüklü HDR destekli bir ekran bulunuyor. Bilgisayarda kullanılabilecek işlemci seçenekleri Core i9-13900H’ye kadar uzanıyor. Bu işlemci Nvidia’nın yeni nesil dizüstü bilgisayar ekran kartlarıyla tamamlanıyor. 1 TB SSD’ye kadar uzanan depolama alanı seçenekleriyle gelen bilgisayarda bir adet USB 4.0 ve üç adet USB 3.2 ile bir HDMI 2.1 girişi kullanıcıları bekliyor. Yoga AIO 9i 2023’ün üçüncü çeyreğinde 1800 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Lenovo Yoga Slim 7 ve Yoga 6 modellerini de tanıttı

Lenovo Yoga ailesinin diğer üyelerinde ise daha güvenli tercihlerde bulunmuş gibi görünüyor. Bu seçeneklerde en güncel özellikler daha standart tasarımlar eşliğinde sunuluyor. Yoga Slim 7’de 14 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Bu ekran için 1080p OLED ve 2.8K dokunmatik LCD seçenekleri sunuluyor. Metal kasaya sahip olan dizüstü bilgisayarda kamera çentiğinin yükseltilmesi de açılışı kolaylaştırıyor. 13. nesil Core işlemci seçenekleriyle gelen dizüstü bilgisayarda iki adet Thunderbolt 4 girişi, 16 GB’a kadar uzanan RAM seçenekleri ve 1 TB SSD’ye kadar uzanan depolama alanı seçenekleri mevcut. Şirket Yoga Slim 7i Carbon ve Yoga 9i modellerini 13. nesil işlemcilerle yeniliyor. 13 inçlik Yoga 6 ise Ryzen 7000 serisi işlemcilerle yenileniyor.

Lenovo Yoga Slim 7 ve Yoga 6 nisan ayında 730 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Yoga 9i de aynı anda 1500 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER