Teknoloji

Lenovo Yoga Home 900 ile büyük ev bilgisayarlarından vazgeçmiyor

lenovo-yoga-home-900-201015

Lenovo daha önce de hem aile bireyleri için bir eğlence ve üretkenlik aracı olacak hibrit bir çözüm çıkarmıştı. Çinli üreticinin Yoga 900 ile birlikte yeni duyurusunu yaptığı Yoga Home 900 Taşınabilir Hepsi-Bir-Arada bilgisayar da bu çalışmaların bir devamı olarak nitelendirilebilir.

27 inç ekranlı ve 7 kg.’dan fazla ağırlığa sahip olan bir bilgisayar için “taşınabilir” deyimini kullanmak çok mantıklı görünmüyor. Bu cihazı dilediğiniz her yere götürmek için rahatlıkla çantanıza atamazsınız, ancak en azından evde veya iş yerinde bir odadadan diğerine rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Aslında Lenovo Yoga Home 900 bir ev bilgisayarı ve doğal olarak masaüstü seviyesindeki performansı, söylediğimiz gibi yakın mesafelerde rahatlıkla taşımaya olanak sağlayacak mobiliteyle sunuyor. Bunun yanı sıra Lenovo Yoga Home 900 fişe takılmadığı zamanlarda da üç saatlik çalışma imkanı sunuyor.

Yeni Yoga Home 900 selefi Lenovo IdeaCentre Horizon’a göre daha fazla niteliğe sahip bir ürün gibi görünüyor. Windows 10 ile çalışan ve 27 inç Full HD dokunmatik ekran barındıran Yoga Home 900’ün arkasında bir ayak bulunuyor. Böylelikle bu devasa tableti ister bir yüzeye yatırarak ister ayağı sayesinde bir yere koyarak bilgisayar gibi kullanmak mümkün oluyor.

Beşinci nesil Intel Core i7 işlemciye sahip olan Lenovo Yoga Home 900, opsiyonel olarak Nvidia GeForce 9420 grafik işlemci birimiyle de konfigüre edilebilen makine bir terabayt kapasiteli SSHD ile sunuluyor. Üç adet USB portu, bir adet HDMI portu ve iki adet 2.5 Watt gücünde hoparlör de Lenovo Yoga Home 900’ün diğer özellikleri arasında yer alıyor. Fare, klavye, oyun aksesuarları da Bluetooth 4.0 üzerinden bağlanabiliyor.

Oyun açısından konuşacak olursak, Lenovo Aura adlı, kendi geliştirdiği eğlence arayüzünü sunmaya devam ediyor. Yoga Home 900’ü bir yüzeye yatırdığınızda Aura UI kullanıcı arayüzü açılıyor, çeşitli fotoğraf, oyun ve eğitim uygulamaları gösteriliyor. Lenovo Aura uygulama mağazasının 500’den fazla uygulama sunduğunu söylüyor. Bu yeni bilgisayar genişletilmiş fotoğraf düzenleme ve yüz tanıma teknolojilerine de sahip.

Lenovo Yoga Home 900 niş bir ürün, ancak evde büyük ekranlı bilgisayar kullanmayı seven ve böyle melez bir çözüm isteyenler için Yoga Home 900 ilgi çekecek bir ürün olabilir. Yurt dışında yaklaşık 1600 dolarlık fiyat etiketiyle bu ay sonu itibarıyla sunulmaya başlanacak olan Yoga Home 900’ün bu taraflara da gelmesini bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER