Teknoloji

Lenovo Yoga 730 Ön İnceleme

lenovo yoga 730 ön inceleme
Lenovo Yoga 730

Lenovo bu yıl Mobil Dünya Kongresi’nde ne kendi markası altında, ne de Motorola markasıyla herhangi bir yeni akıllı telefon çıkarmadı. Bu etkinlikte gördüğümüz kayda değer bir yeni ürün, Lenovo Yoga 730 oldu. Biz de bu 2’si 1 arada dizüstü bilgisayara bir göz attık.

Yoga 730 altında 13 inç ve 15 inç ekranlı iki farklı seçenek bulunuyor. Yoga 730’un selefi 720’ye göre çok fazla farklılığı bulunmuyor. Ancak tasarım üzerinde ufak tefek oynamalar yapan Lenovo, böylelikle Yoga 730’un tablet modunda biraz daha rahat biçimde tutulup kullanılmasını mümkün kılıyor.

Yoga 730’un 13 inçlik versiyonu 1.12 kg., 15 inçlik versiyonu ise 1.89 kg. ağırlığa sahip. Böylelikle sadece dizüstü bilgisayar olarak değil, diğer formlarda kullanım için de daha fazla rahatlığı kullanıcılara sunmuş olacak.

Hem 13 inç, hem de 15 inçlik Yoga 730’un ada tipi klavyeleri rahatlıkla yazmayı sağlayacak tuş aralıklarına sahip. Ancak tuşların derinliği biraz az ve sert bir zemine çarpıyormuş hissini elde ediyorsunuz. Aynı durum izleme dörtgenine yapılan tıklamalar için de geçerli. Bu arada klavye, arka aydınlatmaya da sahip.

lenovo yoga 730 ön inceleme

13 inçlik versiyonun sol tarafında iki adet USB-C Thunderbolt portu yer alıyor. Yoga 730’un 15 inç versiyonunda ise iki adet USB 3.0 ve bir adet USB-C portu yer alıyor. Lenovo’nun büyük ekranlı modelde Thunderbolt portunu neden azalttığını bilmiyoruz.

Tamamen alüminyumdan yapılmış bir gövdeye sahip olan Yoga 730 modelleri değerli birer ürün oldukları hissini vermeyi başarıyor. Lenovo’nun Yoga serisinin alamet-i farikası olan menteşeli sistem yine iyi şekilde çalışıyor ve dizüstü bilgisayarı kolay biçimde farklı formlara sokmanızı sağlıyor.

lenovo yoga 730 ön inceleme

Lenovo, pil ömrü tarafında Yoga 720’ye göre fazla ilerleme sunmuyor. Şirket bunun yerine hızlı şarja odaklanmış ve sadece 15 dakikalık şarj ile iki saat kullanım sağlayacak bir teknolojiyi yerleştirmiş.

İşlemci gücü tarafına baktığımızda ise; 13 inçlik modelde 8. nesil Intel Core i7’ye kadar farklı seçenekler ve en fazla 16 GB DDR4 RAM imkanını görüyoruz. Büyük ekranlı da ise RAM seçeneği 8 GB DIMM’li 8 GB DDR4’e kadar çıkıyor.

Lenovo Yoga 730’un dokunmatik ekranı, tablet formunun da varlığı sayesinde daha fazla işlev görüyor. Opsiyonel olarak sunulan ekran kalemi sayesinde de ekranda çizim yapmak, notlar almak mümkün oluyor.

lenovo yoga 730 ön inceleme

Depolama tarafına baktığımızda ise, 13 inçlik modelde 512 GB, 15 inçlikte ise 1 TB maksimum depolama alanı sunuluyor. Windows 10 ile yüklü olarak sunuluyor ve Amazon’un Alexa özelliklerini destekliyor. Ancak bu destek Türkiye’deki kullanıcılar için pek bir anlam ifade etmiyor.

Lenovo Yoga 730, esneklik arayan ve dışarıda sık vakit geçirenler için uygun seçenekler gibi görünüyor. Sunulan özellikler ve tasarım açısından bakıldığında, 13 inçlik model daha tercih edilesi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER