Teknoloji

Lenovo yeni bir bağımsız sanal gerçeklik başlığının hazırlığını yapıyor

lenovo mirage solo

Lenovo şimdiye kadar sanal gerçeklik konusunda en iyi hamlesini göstermedi. Ancak  ABD’li idari kuruluş FCC’ye yapılan bir başvuru şirketin çok yakında Lenovo VR3030S adında yeni bir bağımsız VR başlığı çıkaracağını işaret ediyor.

Buradaki “bağımsız” tanımı, Lenovo’nun daha önceki Mirage Solo başlığı veya Oculus Quest gibi, cihazı bir telefona veya PC’ye bağlamanın gerekmeyeceğini gösteriyor. Çünkü başlığın işlemci gücü doğrudan bünyesinde bulunuyor.

Lenovo’nun daha önce çıkardığı Mirage Solo başlığı Google’ın pek de verimli olmayan Daydream VR platformunu temel alıyordu. Yeni başlık ise muhtemelen farklı bir platformda çalışacak. Bunun Valve’ın Steam VR, Microsoft’un Windows Mixed Reality ve hatta Facebook’un Oculus platformu olması da söz konusu.

Lenovo’nun sanal gerçeklik denemeleri

Lenovo’nun daha önce sanal gerçeklik alanında yaptığı talihsiz denemeden bahsetmişken, Çinli elektronik şirketinin Oculus Rift S başlığının arkasındaki isimlerden bir tanesi olduğunu belirtelim. PC’ye bağlanan bu sanal gerçeklik başlığı bağımsız başlık Oculus Quest’in gölgesinde kalmıştı. Bu arada Sony ve Lenovo arasındaki bir lisans anlaşması sayesinde Oculus başlığı da PlayStation VR’dakiyle aynı kafa bantlığını taşıyordu.

FCC kayıtları bağımsız VR başlığıyla ilgili başka detay sunmazken, Lenovo’nun yeni VR kumandaları için FCC sertfikasyon başvurusunda bulunup bulunmayacağını merak ediyoruz. Mirage Solo Google tarafından geliştirilmiş kontrollere bağlıydı. Ancak Lenovo, Disney ile birlikte geliştirdiği ikinci nesil Mirage başlığı için iki düğmeli basit bir kumanda çubuğu da geliştirmişti. Daha gelişmiş bir adımı yeni başlığı için görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER