Teknoloji

Lenovo ilk LTE telefonu Vibe Z üç telefonla birlikte Asya pazarına giriş yapacak

Lenovo’nun LTE destekli akıllı telefonu Vibe Z nihayet Çin sınırları dışına çıkıyor. Her ne kadar Lenovo LTE telefonu çıkarma noktasında rakiplerine göre biraz geç kalmış olsa da, Lenovo Vibe Z tüketicilerin ilgisini çekecek sağlam teknik özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Lenovo-Vibe-Z-020114

5.5 inç, 1080p IPS ekranı 400 ppi gibi bir piksel yoğunluğuna sahipken, 7.9 mm. kalınlıktaki gövde de karşımızda tutulması ve kullanımı kolaylaştırılmış bir cihazın durduğunu gösteriyor. Dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 802.11ac Wi-Fi gibi teknik özellikler de bir hayli ilgi çekici görünüyor.

Vibe Z’nin uluslararası versiyonunun kamerası da fena sayılmaz. 13 megapiksel f/1.3 arka kameraya 5 megapiksel ön kamera eşlik ediyor. Ayrıca Lenovo özel efektler eklemeye de izin veren özelleştirilmiş bir kamera yazılımını da cihaza eklemiş.

Lenovo’nun şimdiye kadarki en gelişmiş akıllı telefonu, Vibe X veya Yoga Tablet gibi Lenovo’nun son zamanlarda çıkardığı diğer mobil cihazlarla benzer bir tasarıma sahip. Dokulu plastik arka panele sahip olan telefon bu şekilde çizik ve parmak izlerine karşı koymayı amaçlıyor. Ayrıca Android 4.3’ün özelleştirmelerin yoğunlukla bulunduğu bir versiyonu da cihazda çalışıyor.

Lenovo’nun belirttiğine göre Vibe Z şubat ayında Endonezya, Malezya, Tayland, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Filipinler’de piyasaya sürülecek. Telefonun SIM kartsız peşin fiyatı 549 dolar olacak.

Bu telefona ek olarak Lenovo’nun elinde Çin dışındaki pazara özel üç yeni telefon daha bulunuyor. A859 modelinde 5 inç, 720p ekran, çift SIM kart yuvası, 8 megapiksel arka ve 1.6 megapiksel ön kamera, dört çekirdekli MediaTek işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası bulunuyor. 9.2 mm. ile Vibe Z’ye göre biraz daha kalın olan bu akıllı telefon Android 4.2.2 Jelly Bean ile yüklü geliyor.

S930 modelinde de A859 ile hemen hemen aynı teknik özellikler mevcut, ancak telefonda 6 inç ekran bulunuyor. Bu da ekranın daha düşük piksel yoğunluğuna sahip olduğunu gösteriyor.

Son olarak Lenovo S650 modelinde de 4.7 inç ekran, 8 megapiksel arka ve 0.3 megapiksel ön kamera, yukarıdaki telefonlarla aynı işlemci ve çifft SIM kart yuvası bulunuyor. Bu üç telefon da “Lenovo akıllı telefonlarının satıldığı ülkelerde”, diğer bir deyişle çoğu Asya ülkesinde piyasada olacak. A859 için 219 dolar, S930 için 319 dolar ve S650 için de 229 dolar fiyat biçiliyor.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER