Manşetler

Lenovo’dan 5 inç ekran ve 5 megapiksel ön kameralı Vibe X Android telefon

Lenovo Berlin’de başlayacak IFA 2013’ün hemen öncesinde yeni bir Android telefon tanıttı. Lenovo Vibe X adını taşuyan bu akıllı telefon ilgi çekici teknik özellikler barındıyor.

lenovo-vibe-x-050913

Yalnızca 6.9 mm. kalınlığa ve 121 gr. ağırlığa sahip bir kasaya sahip olan Vibe X’te 5 inç, 1920 x 1080 çözünürlüklü IPS panel yer alıyor. Yüksek görüş açıları vadeden bu ekran için Lenovo 20/20 Display terimini kullanıyor, tıpkı Apple’ın Retina ekran tanımını kullanması gibi. Çinli şirket böylelikle Vibe X’in Full HD ekranının yüksek bir piksel yoğunluğuna sahip olduğuna vurgu yapmış oluyor. Bu ekran Corning Gorilla Cam 3 ile dış etkenlere karşı korunuyor.

Lenovo, Vibe X’e 5 megapiksel sensörlü ve geniş açılı lens barındıran bir kamera eklemiş. Arkadaki kamera ise 13 megapiksel çözünürlük desteği sunuyor.

Telefonda dört çekirdekli 1.5 GHz MTK işlemci çalışırken 2 GB RAM de bunu destekliyor. Ayrıca 16 GB dahili hafıza da bulunuyor.

Lenovo Vibe X Android 4.2 ile yüklü gelecek ve bazı kullanıcı arayüzü özelleştirmeleri barındıracak. Lenovo telefonda fotoğraflarla komik ve eğlenceli işlere imza atmayı sağlayacak çeşitli uygulamların da olacağını söylüyor.

Lenovo’nun “PC Plus” olarak nitelendirdiği Vibe X ekim ayında Çin’de piyasada olacak, diğer bölgelere de aralık ayında ayak basacak.

İlgili >>Lenovo

İLGİLİ HABERLER