Manşetler

Lenovo Vibe telefonlarına elveda demeye hazırlanın

lenovo-vibe-z2-pro-inceleme-00013

Düşüşteki küresel PC pazarının lideri Lenovo, Motorola’yı satın alma sürecinin çok pürüzsüz geçmemesi ve akıllı telefon biriminden kaynaklanan kayıplar nedeniyle altı yılın ardından ilk kez zarar açıklamıştı. Gelen son haberler, Çinli üreticinin kanayan yarayı durdurmak için radikal önlemler alacağını gösteriyor.

Bu önlemlerden ilki ise Vibe serisi Android telefonlarla vedalaşmak olacak gibi gözüküyor. Android çatısı altında hem Lenovo Vibe ailesine hem Motorola markalı cihazlara yer olmadığı düşüncesinin bu kararda etkili olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta tanıtılan 5.5 inç ekranlı Lenovo Vibe X3’ün serinin son üyesi olduğu iddiası da Çin medyasında sıklıkla dillendiriliyor.

Bu kararı şaşkınlıkla karşılamak pek mümkün değil. Lenovo Vibe serisi telefonları küresel pazarda boy gösterseler de, öncelikli hedef kitleleri Asya pazarıydı. Asya’da da üst sınıf cihaz müşterileri genelde rotayı Apple’a doğru kırarken, diğer müşteriler de tercihlerini giriş seviyesinde konumlandırılabilecek cihazlardan yana kullanıyor.

Lenovo’nun bu alana odaklanmak için Lemon serisi akıllı telefonlara ağırlık vereceği belirtiliyor. Şirketin Lemon serisini de K ve X isimli iki aileye ayıracağı ve X modellerini üst sınıfta konumlandıracağı söyleniyor.

Şirketin üst sınıftaki esas rekabetini ve Batı pazarlarındaki varlığını ise Motorola Moto X modelleri, Moto G ve Moto E ile sürdürmesi öngörülüyor. Yine de, Lenovo Vibe ailesinin kaderinin ne olacağını öğrenmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER