Manşetler

Lenovo Vibe Shot Ön İnceleme

lenovo-vibe-shot-on-inceleme-5

Mobil Dünya Kongresi’nde sergilenen ürünlere göz attığımızda, kameraların üzerinde en çok durulan özellikler arasında en başta geldiğini görüyoruz. Farklı standlara uğradığımızda, sergilenen akıllı telefonların kamera performanslarını göstermek adına özel kurulumların yapıldığına tanık olduk. Bu boşuna yapılmıyor, ne de olsa kullanıcıların akıllı telefon satın alırken önem verdikleri unsurların başında kameraların özellikleri geliyor.

lenovo-vibe-shot-on-inceleme-2lenovo-vibe-shot-on-inceleme-6lenovo-vibe-shot-on-inceleme-11Lenovo’nun Barselona’da duyurusunu gerçekleştirdiği yeni ürünü Lenovo Vibe Shot kamerayı öncelik sırasının başına koyan kullanıcıların bir hayli hoşuna gidecek bir akıllı telefon. Çünkü bu telefonun arkasında 16 megapiksel, önünde de 8 megapiksel kamera bulunuyor.

Vibe Shot’ın arkasına baktığınızda, Lenovo’nun bu telefona geleneksel kompakt fotoğraf makinelerinin havasını aşıladığını göreceksiniz. Telefon yatay şekilde tutulduğunda karşıdan bakan kişi elinizde bir telefon yerine bir fotoğraf makinesi tuttuğunuzu sanabilir. 16 megapiksel kamera ve üç LED flaş fırçalanmış metal görünümlü bir şeridin üstüne yerleştirilmiş, bu şerit üstünde bir de Lenovo logosu bulunuyor. Bu şeridin dışında kalan bölüm ise camla kaplanmış.

Lenovo Vibe Shot’ın siyah, beyaz ve kırmızı renk seçenekleri mevcut. Aslında bu renklerin her biri Lenovo tarafından özel isimlerle adlandırılmış, ancak genel renkler söylediğimiz şekilde. Özellikle kırmızı rengin bir hayli çekici olduğunu söylememiz gerekiyor.

Telefonu çevreleyen metal çerçeve önde de Gorilla Glass 3 ekran camıyla buluşuyor. 5 inç, 1080 x 1920 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran yüksek parlaklığa sahip, standın şiddetli ışığı altında bile rahat görüş sunmayı başarıyor. Bu, dışarıda da iyi performans göstereceği anlamına geliyor. Sekiz çekirdekli Snapdragon 615 işlemcinin varlığı ortalamanın üstünde bir performans sunulacağını vadediyor. Zaten 3 GB RAM’in varlığı da bunu destekler nitelikte. Bu güçlü paketin yanında 32 GB dahili hafıza ve 128 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası mevcut.

Lenovo Vibe Shot bir kamera telefonu. Üstünde bir kamerada bulunması gereken en önemli unsurlardan olan fiziksel deklanşör tuşu bulunuyor. Ancak Lenovo bir adım daha ileri giderek çekim modu anahtarı da eklemiş. Deklanşör tuşunun hemen yanında yer alan anahtar yardımıyla akıllı Smart ve Pro modları arasında geçiş yapılabiliyor. Bütün ayarları Vibe Shot’ın yapmasını isterseniz, Smart seçeneğini seçmeniz yeterli. Pro ise kendi ayarlarını yapmayı sevenlere hitap ediyor.

lenovo-vibe-shot-on-inceleme-1lenovo-vibe-shot-on-inceleme-3Arkadaki 16 megapiksel kamera üç LED flaşın yanında optik görüntü sabitleme sistemini de barındırıyor. Ayrıca yine optik görüntü sabitleme sisteminin desteğiyle 1080p Full HD videoları durağan şekilde çekmeyi başarıyor. Önde ise selfie tutkunlarını sevindirecek bir kamera mevcut. 8 megapiksel çözünürlüklü ve 1080p video kayıt destekli kameranın gerçekten de net ve parlak fotoğraflar çekmeye yetenekli olduğu anlaşılıyor. Yüz algılama özelliği hem arkada hem de önde hızlı ve doğru şekilde çalışıyor. Ayrıca ön kamera içinde sizin yaşınızı ve mutluluk endeksinizi ölçen küçük bir araç var. Bu araç başlangıçta yaşımı düzgün olarak tahmin etse de, başka bir Vibe Shot demo modelinde aynı aracı açtığında yaşım olduğundan 7 yaş daha büyük gösterildi.

Kamera uygulaması da telefonun adına ve özelliklerine yakışacak şekilde gelişmiş ayarlar barındırıyor. Bir sürü kontrole alışmak ilk bakışta kolay olmayabilir, ancak zaman geçtikçe bu uygulamayı daha rahat şekilde kullanmanız mümkün olacaktır. Belki en başta sadece Smart modda çekim yapıp zamanla Pro moda geçiş yapmak en iyisi olur.

Lenovo Vibe Shot’ta Android 5.0 Lollipop çalışıyor. Lenovo’nun özelleştirilmiş kullanıcı arayüzünün de yüklü olarak geldiği Vibe Shot kullanıcıların arayüzü farklı unsurlarla özelleştirmelerine olanak sağlıyor. Lenovo’nun ön yüklü olarak sunduğu çeşitli uygulamalar da mevcut.

Vibe Shot önünde ve arkasında barındırdığı güçlü kameraları, çekici tasarımı ve destekleyici uygulamalarıyla günlük hayatta kompakt dijital fotoğraf makinelerinin yerini alabilecek bir ürün gibi görünüyor. Lenovo telefonları artık Türkiye’ye geliyor, bu da Lenovo Vibe Shot’ı da ilerleyen zamanlarda ülkemizdeki mağaza vitrinlerinde görebileceğimiz anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER