Teknoloji

Lenovo Vibe K5 Plus 5 inç ekran ve sekiz çekirdekli işlemciyi uygun fiyatla sunuyor

lenovo vibe k5 plus

Lenovo yeni akıllı telefonu Vibe K5 Plus’ı MWC 2016 kapsamında görücüye çıkardı. Lenovo Vibe K5 Plus, 5 inç ekran ve sekiz çekirdekli işlemciyi uygun bir fiyat karşılığında sunmasıyla dikkat çekiyor. Akıllı telefonun üst sınıftaki rakipleriyle rekabeti pek kolay olmasa da, barındırdığı bazı yazılımlar sayesinde Vibe K5 Plus, özellikle Lenovo markalı dizüstü bilgisayar kullananlar için uygun bir seçeneğe dönüşüyor.

Vibe K5 Plus, görüntü itibarıyla üst sınıf imajı veren orta sınıf bir akıllı telefon olarak nitelenebilir. 5 inç ekran ve sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 616 işlemci barındıran akıllı telefonda 16 GB dahili depolama alanı bulunuyor. microSD kart ile bu alanın üstüne 32 GB daha eklenebiliyor. 2750 mAh kapasiteli pil ise kullanıcılar tarafından da değiştirilebiliyor.

lenovo vibe k5 plus

Ses deneyimi, akıllı telefonun ön plana çıkan özellikleri arasında yer alıyor.Lenovo’nun açıklamasına göre, Dolby Atmos ses teknolojisi ve çift arka hoparlörler ile Vibe K5 Plus “kayda değer bir ses kalitesi” sunuyor. Otomatik odaklama özelliğine sahip 13 megapiksel arka kameranın yanında LED flaş bulunuyor. Cihazın önünde ise 5 megapiksel çözünürlüğünde bir kamera tercih edilmiş.

lenovo vibe k5 plus

Lenovo Vibe K5 Plus, yazılım kanadında ise barındırdığı paylaşım ve üretkenlik uygulamalarıyla dikkat çekiyor. SHAREit ve SNAPit, söt konusu uygulamalar arasında bulunuyor. Şampanya rengi ve platinum gümüş olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunan akıllı telefon, alüminyum kasasıyla şık bir görüntü çiziyor. 8.2 mm. kalınlığındaki akıllı telefon, tartıda 142 gram çekiyor. Lenovo Vibe K5 Plus’ın yurt dışı satış fiyatı 149 dolar olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER