Teknoloji

Lenovo ThinkReality A3 akıllı gözlük aynı anda beş sanal ekranı gösterebilecek

lenovo thinkreality a3

Lenovo ThinkReality A3 adını taşıyan akıllı gözlüğünü dijital ortamda gerçekleştirilen CES 2021’de tanıttı. Kurumsal kullanıcılar için hazırlanan akıllı gözlük, Lenovo tarafından “en gelişmiş ve çok yönlü” çözümlerden biri olarak tanımlanıyor.

Çinli üretici, ThinkReality A3’ün 3D görselleştirmesi ve artırılmış gerçeklik rehberliğinde yürütülen iş akışları için kullanılabileceği belirtiliyor. Lenovo, dünyanın akıllı iş birliği için yeni teknolojileri benimsemeye hazır olduğuna da dikkat çekiyor.

İlk ThinkReality modeli olan A6, standart bir karma gerçeklik başlığı gibi görünüyordu. ThinkReality A3 ise hantal bir güneş gözlüğüne benziyor. Şirketler, A3’ü Lenovo’nun endüstriyel çerçeve seçenekleriyle daha dayanıklı veya güvenli hâle getirebilecek.

ThinkReality A3’ün kalbinde Qualcomm Snapdragon XR1 işlemci bulunuyor. Cihaz, 1080p çözünürlüklü beş sanal ekranı gösterme kapasitesine sahip. 1080p video kaydı yapabilen 8 megapiksel kamera ve oda ölçeğinde takip için iki balık gözü kamera ThinkReality A3’te mevcut. Akıllı gözlüğün yine bir PC’ye veya Qualcomm Snapdragon 800 serisi işlemcili bir Motorola telefona bağlanması gerekiyor. Bağlantı USB-C üzerinden yapılıyor.

Lenovo ThinkReality A3 bu yıl içinde satışa sunulacak

ThinkReality A3’ün PC versiyonunda Windows yazılım araçları ve uygulamaları kullanılıyor. A3’ün endüstriyel versiyonunda ise Motorola’nın ThinkReality yazılım platformundan yararlanılabiliyor. Böylelikle eller serbest artırılmış gerçeklik görevlerini yerine getirmek mümkün oluyor.

Lenovo ThinkReality A3, 2021’in ortalarında satışa sunulacak. Akıllı gözlüğün fiyatı konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER