Manşetler

Lenovo ThinkPad X1 Carbon’a Hızlı Bakış – Galeri

lenovo-thinkpad-x1-carbon-00007

Lenovo’nun geçen ay duyurusunu gerçekleştirdiği ThinkPad X1 Carbon’u şirketin İstanbul’da düzenlediği bir basın toplantısında görme fırsatı bulduk. Adını karbon fiberden yapılmış kasasından alan X1 Carbon ThinkPad serisinin sağlamlığına sağlamlık katmakla kalmıyor, tasarım açısından da oldukça çekici görünüyor. Geçen yılın modeli ThinkPad X1’e göre hafifleyen ve incelen ürün yaklaşık 18 mm.’lik kalınlığa ve 1.36 gr. ağırlığa sahip.

Lenovo sadece kasayı değiştirmekle kalmamış, ThinkPad X1 Carbon’un teknik özelliklerini de günümüzün şartlarına uyarlamış. 14 inç’lik, 1600 x 900 çözünürlüklü ekran barındıran ve Lenovo tarafından ultrabook olarak nitelendirilen bu cihazda Intel Ivy Bridge işlemci yer alıyor. ThinkPax X1 Carbon’un ekranı 180 derece hareket edebilme özelliğine sahip, aşağıda da görebileceğiniz gibi ekranı açıp tamamen yatay bir yapı elde etmeniz mümkün. Lenovo’nun RapidCharge adı verilen hızlı şarj teknolojisi sayesinde bataryanın yüzde 80’lik bölümü sadece 30 dakikada şarj ediliyor. Ne var ki, şirket henüz batarya ömrü konusunda sessiz kalmayı tercih ediyor. Dahili 3G bağlantı desteğinin bulunduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

lenovo-thinkpad-x1-carbon-00014

Lenovo ThinkPad’de chiclet tarzı, arkadan aydınlatmalı klavye bulunuyor. Klavyenin arka aydınlatması Fn ve boşluk tuşlarına aynı anda basılmasıyla birlikte kolay şekilde açılıyor. Klavyenin tuşları sığ değil, rahat bir yazma imkânı sunuyor. ThinkPad klasiği olan baskıyla çalışan iztopu ve onunla ilişkili fare tuşları ThinkPad X1 Carbon ultrabook bilgisayarda da yer alıyor. Bunun dışında büyük sayılabilecek bir touchpad de ürünle birlikte geliyor. ThinkPad X1 Carbon ne de olsa kurumsal kullanıcıları hedefliyor, bu nedenle üzerinde bir parmak izi okuyucusu da mevcut.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon’da SSD’nin bulunduğu bilgisini aldık. Buna bir de karbon fiberin sağlamlığını ekleyin. Sonuç olarak ortaya düşse de kolay kolay başına bir şey gelmeyecek bir ürün çıkıyor. Tasarımının ilk görüşte oldukça etkileyici geldiğini söylemeden geçmeyelim. Lenovo ThinkPad X1 Carbon’un Türkiye’ye geleceğini tahmin ediyoruz, ancak bu ne zaman olur henüz belli değil. Ancak ürünün bu yaz yurtdışında piyasaya çıkması bekleniyor.

Galeri: Lenovo ThinkPad X1 Carbon
[nggallery id=940

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER