Teknoloji

Lenovo ThinkPad X1 Carbon’u daha fazla pil ve “Uyarlanabilir Klavye” ile yeniledi

Lenovo üçüncü nesil ThinkPad X1 Carbon’u Las Vegas’ta düzenlenen CES 2014’te gözler önüne çıkardı. ”Piyasadaki en hafif 14 inç’lik ultrabook” olarak tanımlanan dizüstü bilgisayar, 1.2 kilogramlık ağırlığına rağmen ”neredeyse yok edilemez” bir izlenim veriyor. Ana malzeme olan karbon fiberin hem magnezyum hem de alüminyumdan daha hafif olduğuna dikkat çeken Lenovo, buna rağmen karbon fiberin her iki malzemeden de güçlü olduğunun altını çiziyor.

lenovo-thinkpad-x1-carbon-060114

ThinkPad X1 Carbon’da yer alan ”Uyarlanabilir Klavye” uygulamasıysa en ilgili tuşları ön plana çıkarıyor. Ses ve hareket kontrollerini entegre eden servis, kullanıcıların PC ile etkileşime geçmesini mümkün kılıyor. Ultrabook’un ColorBurst Display teknolojisini barındıran ekranıysa daha keskin ve parlak görüntü ile daha iyi izleme açılarını sunuyor.

Üçüncü nesilde ThinkPad X1 Carbon’un pil ömrünü yüzde 70 oranında artıran Lenovo, 9 saatlik bir pil ömrü vadediyor. Yerleşik 4G seçeneğini de opsiyonel olarak sunan şirket böylelikle kullanıcıların hareketli olarak veriye ulaşmalarını kolaylaştırıyor. Cihazın diğer donanımsal özelliklerinin ise piyasaya çıkışına kısa bir süre kala açıklanması bekleniyor. ThinkPad X1 Carbon, bu ayın sonunda yurt dışında 1299 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER