Teknoloji

Lenovo ThinkPad X1 Carbon ve X1 Yoga’yı Amazon Alexa ile yeniledi

lenovo thinkpad x1 carbon
Lenovo X1 Yoga (solda ) ve X1 Carbon Görsel: The Verge

Lenovo ThinkPad X1 Carbon ve X1 Yoga’nın yeni versiyonlarını CES 2018’de gözler önüne çıkarttı. Yenilenen dizüstü bilgisayarlarda Intel’in sekizinci nesil, Kaby Lake mimarili yongaları bulunuyor. USB-C girişi üzerinden şarj edilebilmeleri de dizüstü bilgisayarların dikkat çekici özellikleri arasında bulunuyor.

Ancak ikilinin asıl dikkat çeken özellikleri, Kaby Lake işlemci ve USB-C üzerinden şarj olmuyor. Lenovo’nun yeni dizüstü bilgisayarları, Amazon’un dijital asistanı Alexa ile entegre biçimde çalışıyor. Buna ek olarak, bilgisayarlar Dolby Vision HDR formatını da destekliyor.

Her iki dizüstü bilgisayarda da uzak alan mikrofonları bulunuyor. Böylelikle odanın diğer ucundayken bile Alexa’yı aktive etmek mümkün hâle geliyor. Başka bir özellik ise dizüstü bilgisayarı sesle uyandırmayı sağlıyor. Ancak bütün bu özelliklerden yararlanılabilmesi için 2018’in ilk yarısı içinde yayınlanacak bir yazılım güncellemesini beklemek gerekiyor. Kısacası, yeni X1 Carbon ve X1 Yoga’yı satın alanlar Alexa’nın yeteneklerinden hemen yararlanamayacak.

Dolby Vision HDR desteği de bilgisayar pazarı için bir ilk niteliği taşıyor. Ancak bu destek için de ekstra bir yazılım güncellemesini beklemek gerekiyor. İçerik sağlayıcılarının Windows 10 üzerinde Dolby Vision desteği sunmasının da bir zorunluluk olduğunu hatırlatmakta fayda var. Kısacası bu konuda top yakında Netflix gibi HDR içerik sağlayacılarına geçecek. Lenovo’dan HDR10 desteği konusunda ise şimdilik bir açıklama gelmedi.

Yeni Lenovo ThinkPad X1 Carbon ve X1 Yoga ocak ayında satışa sunulacak

Yeni Lenovo ThinkPad X1 Carbon ve X1 Yoga, yurt dışında ocak ayında satışa sunulacak. X1 Carbon 1709, X1 Yoga ise 1889 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Çarpıcı özelliklerden yararlanmak içinse biraz daha beklemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER