Teknoloji

Lenovo ThinkPad ve ThinkStation serilerine Linux sertifikası

lenovo thinkpad linux

Lenovo, ThinkPad P serisi ve ThinkStation serisi iş istasyonları için Linux sertifikası aldığını açıkladı. Bu sertifikanın varlığı, tüm ThinkPad ve ThinkStation modellerinde ve bunların her konfigürasyonunda Linux ile tam uyumluluk sağlanacağı anlamına geliyor.

ThinkPad ve ThinkStation serilerinin Linux’a yabancı olmadığını belirtmek gerekiyor. Lenovo daha önce de popüler sürümler için sertifika sunmuştu. Ancak bu sertifikalar sadece belli ürünlerde ve belli donanım konfigürasyonlarında sağlanmıştı.

Yeni açıklama ise sertifika için çok daha geniş bir kapsama alanı sunulduğu anlamına geliyor. Linux kullanmak isteyen şirketler artık Lenovo’nun katalogunda çok daha özgür biçimde seçim yapabilecek. Seçeneklerin artırılması, seçim süresinin de kısaltılması adına önem taşıyor.

Lenovo’dan iş istasyonu ve istemci yapay zekâ grubunun direktörü Rob Herman, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Pek çok kullanıcı makinelerini kişiselleştirmeyi tercih ediyor. Bu kişiselleştirme işletim sistemi olmadan donanım üzerinde veya mevcut işletim sistemini kaldırıp Linux yükleyerek yapılabiliyor. Bu da sistemin kararlılığını olumsuz olarak etkileyebiliyor, performansı kısıtlayabiliyor, son kullanıcı üretkenliğini ve IT desteğini zora sokabiliyor.”

Lenovo’nun sertifikası, Red Hat Enterprise Linux ve Ubuntu LTS sürümleri için tüm ThinkStation ve ThinkPad P serilerini kapsayacak. Şirketten verilen bilgiye göre; iş istasyonları için uçtan uca destek sunulacak. Güvenlik yamaları, sürücü, yazılım, ve doğrulamalar bu desteğin kapsama alanında olacak. Lenovo, cihaz sürücülerini de Linux kernel’e yükseltmeyi planlıyor.

Lenovo, Linux sertifikalı ThinkPad ve ThinkStation modellerinin satışına bu ay itibarıyla başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER