Teknoloji

Lenovo ThinkPad ailesinin 2018 model üyelerini CES 2018 öncesinde tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lenovo thinkpadLenovo ThinkPad ailesinin dokuz yeni üyesini önümüzdeki hafta Las Vegas’ta gerçekleştirilecek CES 2018 öncesinde gözler önüne çıkardı. 2018 model ThinkPad’lerin tamamının hedefinde kurumsal kullanıcılar bulunuyor. Yeni ThinkPad modelleri arasında en çok dikkat çeken ise X serisi cihazlar oluyor. Lenovo henüz yeni X1 Carbon veya X1 Yoga’yı duyurmasa da, X280 ve X380 Yoga kullanıcıları nelerin beklediği konusunda bazı ipuçları veriyor.

Her iki modelde de Intel’in sekizinci nesil Core i7 işlemcileri bulunuyor. RAM seçenekleri 16 GB, dahili depolama alanı seçenekleri ise 1 TB SSD’ye kadar uzanıyor. X380 Yoga, isminden de anlaşılacağı üzere dizüstü bilgisayarı tablet formatında da kullanmayı sağlayan Yoga menteşesini barındırıyor. Lenovo dizüstü bilgisayarla birlikte özel bir kalem de sunuyor. Her iki modelde de USB-C güç adaptörleri bulunuyor. Bu özelliğin yeni ThinkPad’lerin tamamında mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

X280’de ise “ThinkShutter” adını taşıyan fiziksel bir web kamerası kapağı bulunuyor. Bu kapak sayesinde gizlilik konusunda hassas olan kullanıcılar, kameranın üzerine bant yapıştırmaktan kurtuluyor. Bu özellik ThinkPad T serisi modellerinde de yer alıyor. X380 Yoga’da web kamerası kapağı bulunmuyor. Ancak kızılötesi kamera ve Windows Hello yüz tanıma özelliği dizüstü bilgisayarın özellikleri arasında dikkat çekiyor.

Lenovo 2018 model ThinkPad’lerinde T ve L serilerini Intel’in sekizinci nesil işlemcileriyle yeniliyor. T serisinin üç yeni üyesinde de ThinkShutter web kamerası kapağı bulunuyor. T480 ve T580 aynı zamanda bir Windows Hello kamerasına sahip. L serisinde ise USB-C güç adaptörüne ek olarak iki adet USB-C girişi bulunuyor.

Lenovo ThinkPad ailesinin yeni üyeleri bu ay içinde satışa sunulacak

Lenovo ThinkPad ailesinin yeni üyeleri bu ay içinde satışa sunulacak. ThinkPad X280 999 dolar, ThinkPad X380 Yoga ise 1459 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alacak. T serisi için başlangıç fiyatı 989 dolar, L serisinin başlangıç fiyatı ise 609 dolar olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER