Teknoloji

Lenovo ThinkPad P52s güç ve taşınabilirliği bir arada sunuyor

lenovo thinkpad p52sLenovo ThinkPad P52s adını taşıyan yeni dizüstü bilgisayarını gözler önüne çıkardı. ThinkPad P52s, Lenovo’nun bugüne kadarki en ince ve en hafif dört çekirdekli taşınabilir iş istasyonu olma özelliğini taşıyor.

ThinkPad P52s için potansiyel müşteriler sekizinci nesil dört çekirdekli Intel Core i5 ve i7 işlemciler arasında tercihte bulunabilecek. Nvidia Quadro P500 grafik işlemcisi, 32 GB’ye kadar sistem hafızası, 1TB NVMe SSD ve 2 TB sabit diske kadar uzanan depolama alanı işlemciye eşlik edecek.

19.95 mm. kalınlığındaki dizüstü bilgisayar tartıda 1.95 kilogram çekiyor. Söz konusu değerler, iş istasyonu kategorisinde “taşınabilir” etiketini fazlasıyla hak ediyor.

ThinkPad P52s’in IPS paneli için kullanıcılara farklı çözünürlük seçenekleri sunuluyor. Kullanıcılar Full HD, dokunmatik Full HD ve 4K çözünürlükten birini seçebiliyor. Dileyenler ekstra güvenlik için ThinkPad P52s’e bir parmak izi tarayıcısı da yerleştirebiliyor. Lenovo PowerBridge teknolojisiyle ThinkPad P52s için uzun bir pil ömrü vadetse de, kesin bir rakam vermekten kaçındı.

Lenovo yeni taşınabilir iş istasyonuyla birlikte iki adet masaüstü iş istasyonunu da tanıttı. Şirketin yeni masaüstü iş istasyonları P520 ve P520c adını taşıyor.

Her iki bilgisayara da 18 çekirdekli ve 4.5 GHz frekansında çalışan Intel Xeon W serisi işlemciler yerleştirilebiliyor. P520’ye 256 GB RAM ve Nvidia Quadro P6000 grafik işlemcisi monte edilebiliyor. Cihaza sekiz sistem sürücüsü eklenebiliyor.

Lenovo ThinkStation P520P520c’de ise işlemciye 128 GB RAM ve Nvidia Quadro P5000 grafik kartı eşlik edilebiliyor. Bilgisayar altı adet sistem sürücüsünü destekliyor.

Lenovo ThinkPad P52s ocak ayının sonunda satışa sunulacak

Lenovo ThinkPad P52s ve masaüstü seçenekler P520 ile P520c, önümüzdeki ocak ayının sonunda satışa sunulacak. Bilgisayarların fiyat etiketine yazacak rakamlar ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER