Teknoloji

Lenovo ThinkPad ailesini 12. nesil Intel işlemcilerle yeniledi

lenovo thinkpad x1 extreme

Lenovo ThinkPad dizüstü bilgisayar ailesinin yenilenmiş modellerini gözler önüne çıkardı. Yenilenenler arasında güçlü ThinkPad X1 Extreme de bulunuyor. Performans odaklı beşinci nesil ThinkPad X1 Extreme, 12. nesil Intel Core H Serisi işlemcilerle güçleniyor. Nvidia’nın dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı en yeni GeForce RTX ekran kartlarını da X1 Extreme’e eklemek mümkün.

Buhar çemberli soğutma ve likit metal termal macun sayesinde yüzde 10 oranında performans artışı sağlandığı belirtildi. Bellek seçenekleri 64 GB DDR5’e, depolama alanı seçenekleri ise 8 TB SSD’ye kadar uzanıyor. Kısacası kullanıcıları giriş seviyesi bir dizüstü bilgisayardan daha fazlası bekliyor.

Dolby Voice gürültü engelleme desteğine sahip dizüstü bilgisayarda Dolby Atmos hoparlör bulunuyor. Bazı ekran seçeneklerinde Dolby Vision desteği de mevcut. 16 inç büyüklüğündeki ekranın görüntü oranı 16:10. Yenileme hızı ise 165 Hz. Dokunma desteği, 600 nit maksimum parlaklık ve 4K çözünürlük de bilgisayarın ekran özellikleri arasında yer alıyor.

Yeni ThinkPad X1 Extreme ihtiyaç duyduğu enerjiyi 90 Wh kapasiteli pilinden alacak. WiFi 6/6E ve 5G bağlantı desteği de bilgisayarın özellikleri arasında bulunuyor. Full HD ön kameralı dizüstü bilgisayarda SD Express 7.0 kart desteği de mevcut. Kullanıcılar takip teknolojisi sayesinde X1 Extreme’i kapalı olsa bile 14 gün boyunca izleyebilecek. Bunun hırsızlığa karşı iyi bir önlem olduğu söylenebilir.

ThinkPad X1 Extreme Gen 5 haziran ayında 2049 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Lenovo kurumsal odaklı yeni ThinkPad T serisi dizüstü bilgisayarlarını da tanıttı. Serinin yeni üyelerinde görüntü oranı 16:10 olan düşük mavi ışık teknolojisine sahip ekranlar bulunuyor. Full HD kamera seçenekleri, Dolby Audio, Dolby Voice ve WiFi 6E desteği de dizüstü bilgisayarların özellikleri arasında yer alıyor.

Seride 16 inç ekranlı ThinkPad T16, 14 inç ekranlı ThinkPad T14s Gen 3 ve yine 14 inç ekranlı ThinkPad T14 Gen 3 modelleri bulunuyor. Bu seride kullanıcılar, 12. nesil Intel Core işlemcilerin yanı sıra AMD Ryzen Pro 6000 serisi işlemcileri de tercih edebilecek. Intel işlemcili modelleri tercih edenler Nvidia GeForce MX 550 veya RTX 2050 ekran kartlarıdnan birini seçebilecek. Her cihaz için iki pil seçeneği sunuluyor.

ThinkPad T14 Gen 3 ve T16 nisan ayında sırasıyla 1399 ve 1419 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. AMD işlemcili modeller ise 1299 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcılarla buluşacak.

ThinkPad T14s Gen 3’ün Intel işlemcili versiyonları haziran ayında 1529 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya çıkacak. AMD işlemcili versiyonlar ise mayıs ayında 1399 dolarlık başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak.

Lenovo ThinkPad serisinin yeni üyelerinin yanı sıra ThinkVision M14d adını taşıyan 14 inçlik mobil ekranını da duyurdu. Görüntü oranı 16:10 olan 2.2K çözünürlüklü IPS panel, USB-C kablosuyla bilgisayar veya tabletlere bağlanabiliyor. İkinci USB-C girişi ise ekranı başka bir telefona veya harici depolama alanına bağlamayı sağlıyor.

ThinkVision M14d’nin ağırlığı 600 gramın altında. Yenileme hızı 60 Hz olan bu ekran, temmuz ayında 299 dolar karşılığında satışa sunulacak.

Lenovo yeni ThinkPad modellerinin dışında  ThinkBook 14s Yoga Gen 2 ve ThinkBook 13s Gen 4 modellerini de gözler önüne çıkardı. 12. nesil Intel Core işlemcilerle gelen bu iki dizüstü bilgisayar, Thunderbolt 4 ve WiFi 6E desteğiyle gelecek. Dizüstü bilgisayarlar nisan ayında 849 dolardan başlayan satışa çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER