Teknoloji

Lenovo Tab P11 Pro ve M10 HD tabletleri ve yeni akıllı başucu saatini tanıttı

lenovo tab p11 pro

Lenovo Tab P11 Pro ve M10 HD adını taşıyan yeni tabletlerini gözler önüne çıkardı. Tab P11 Pro üst segmentte konumlandırırken, M10 HD ile çocuklara ulaşmayı hedefleyen şirket; aynı zamanda yeni akıllı başucu saatini de duyurdu.

P11 Pro’da 11.5 inç büyüklüğünde bir OLED ekran bulunuyor. 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü bu ekran, 16:10 görüntü oranına sahip. HDR10 ve Dolby Vision destekleriyle görsel anlamda mükemmellik vadeden tablet, dört adet JBL imzalı hoparlör taşıyor. Dolby Atmos desteği de tabletin ses tarafındaki özellikleri arasında yer alıyor.

P11 Pro’nun kalbindeki Qualcomm Snapdragon 730 işlemciye 4 veya 6 GB RAM eşlik ediyor. Tabletin dahili depolama alanı kapasitesi ise 128 GB. MicroSD kart desteğiyle dahili depolama alanı genişletilebiliyor. P11 Pro’ya enerjisini veren 8600 mAh kapasiteli pil, 15 saate varan kullanım süresi vadediyor.

Lenovo, Tab P11 Pro’yla birlikte izleme dörtgeni de olan bir klavye, yerleşik standı olan bir kılıf ve Precision Pen 2 kalem gibi aksesuarlar sunuyor. Bu da P11 Pro’nun şirket tarafından iPad Pro, Samsung Galaxy Tab S7 Plus ve Microsoft Surface gibi ürünlere rakip olarak konumlandırıldığını gösteriyor.

Lenovo Tab P11 Pro

7.7 mm. kalınlığındaki tablette ana materyal olarak alüminyum alaşımı kullanılmış. Çift tonlu bir arka panel tasarımına sahip olan P11 Pro’nun arkasında 13 ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki kamera bulunuyor. Tabletin önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü çift kamera mevcut. Bu da P11 Pro’da yüz tanıma özelliğinin sunulmasını mümkün kılıyor. Tablette güç butonuna entegre edilmiş parmak izi tarayıcısı da yer alıyor. Kasım ayında piyasaya çıkacak olan tablet Avrupa’da 700 avro karşılığında satılacak.

Lenovo Tab P11 Pro ile birlikte Tab M10 HD’yi de tanıttı

Lenovo’nun sunduğu diğer yeni tablet olan M10 HD ise Google’ın Kids Space özelliğinin sunulduğu ilk tablet olma özelliğini taşıyor. 10.1 inç büyüklüğünde 720p çözünürlüklü IPS LCD ekrana sahip tablette iki adet Dolby Atmos destekli hoparlör mevcut. Tabletin önünde ve arkasında birer kamera yer alıyor. Yüz tanıma özelliği bu modelde de kullanıcıları bekliyor.

Lenovo Tab M10 HD

Tabletin kalbinde MediaTek P22T işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı ya da 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Tablete ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pili veriyor. M10 HD Avrupa’da 160 avro’dan başlayan fiyatlarla satılacak.

Lenovo Smart Clock Essential

Lenovo Tab P11 Pro ve M10 HD tabletleriyle birlikte Smart Clock Essential adını taşıyan yeni akıllı saatini de tanıttı. Google Asistan’ı başucuna taşıyan saat, önümüzdeki ay 60 avroluk fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER