Manşetler

Lenovo Tab 4 serisi tabletler geniş bir kullanıcı grubunu kucaklıyor

lenovo tab 4Lenovo’nun 2017 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2017) kadrosunda sadece dizüstü bilgisayar ve tablet melezi cihazlara yer vermekle yetinmedi. Şirket, Android tablet ailesinin yeni üyelerini de Barselona’da görücüye çıkardı. Lenovo Tab 4 serisi tabletler ile geniş bir kullanıcı grubunu kucaklamaya hazır görünüyor.

Tab 4 serisinde Tab 4 8, Tab 4 8 Plus, Tab 4 10 ve Tab 4 10 adını taşıyan dört farklı model bulunuyor. Tüm ailenin ortak kullanımına uygunlukları ve bütçeyi fazla zorlamayacak olmaları, söz konusu tabletlerin ön plana çıkan özellikleri arasında bulunuyor.

Tab 4 8 ve Tab 4 10, serinin giriş seviyesine yönelik modelleri niteliğini taşıyor. Adlarından da anlaşılabileceği üzere Tab 4 8’de 8 inç, Tab 4 10’da ise 10 inç ekran bulunuyor. Her iki modelin ekranı da HD çözünürlüğe sahip. Dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemcilere ise 2 GB RAM eşlik ediyor. Dolby Atmos teknolojisini destekleyen stereo hoparlörler de makul bir ses deneyimi vadediyor.

Her iki tablette de aile üyelerini kendi profillerini oluşturma ve kişiselleştirme imkanı sunuluyor. Böylelikle her aile üyesi Facebook ve Instagram gibi sosyal ağlara kendi hesapları üzerinden erişebiliyor. Buna ek olarak, ayarlar ve arka plan da kişiselleştirilebiliyor.

Tab 4 8 Plus ve Tab 4 10 Plus ise serinin hiyerarşisinde daha yukarıda duruyor. Her iki tablette de Full HD çözünürlüklü IPS ekran bulunuyor. Plus modellerde 64-bit 2.0 GHz sekiz çekirdekli işlemciyi 4 GB RAM tamamlıyor. Parmak izi tarayıcısıyla da güvenlik seviyesi yukarıya çekiliyor.

lenovo-tab-4-2Lenovo Tab 4 serisi tabletleri için özel aksesuarlar da sunuyor. Kid’s Pack adını taşıyan çocuk paketinde darbeye karşı dayanıklı kılıf, mavi ışık filtresi ve çeşitli çıkartmalar bulunuyor. Serinin çocuklara yönelik özellikleri bununla sınırlı kalmıyor. Ebeveynler diledikleri takdirde çocuklarına kontrol edebilecekleri bir hesap açabiliyor ve çocuklarının tabletle olan etkileşimini izleyip müdahale edebiliyor.

Üretkenlik paketi ise bir Bluetooth klavye barındırıyor. Böylelike 10 inç ekranlı modeller, birer melez cihaza dönüşüyor.

Lenovo Tab 4 modelleri mayıs ayında raflarda olacak

Tab 4 8, Avrupa’da 169 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak. Tab 4 10’un başlangıç fiyatı ise 179 avro. Tab 4 8 Plus’ın fiyat etiketinde 259 avro, Tab 4 10 Plus’ın fiyat etiketinde ise 299 avro yazacak. Lenovo Tab 4 serisinin tüm modelleri mayıs ayı itibarıyla satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER