Teknoloji

Lenovo Tab 2 A7-30 ile ilgili bilmek istedikleriniz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lenovo A7-30

Lenovo Tab 2 A7-30 bugünlerde uygun fiyatlı bir Android tablet satın almak için uygun seçeneklerden bir tanesi. Şu sıralar 249-299 TL gibi uygun bir fiyattan alıcı bulan A7-30 7 inç ekranı, dört çekirdekli işlemcisi, 2 megapiksel kamerasıyla giriş seviyesi Android tabletlere güzel bir örnek. A7-30 ile ilgili merak ettiklerinizi bu yazıda derliyoruz.

[button color=”#F04A0A” size=”3″ type=”” target=”_blank” link=”http://tr.rdrtr.com/SHA6g”]SATIN AL (MEDIAMARKT)[/button]

Lenovo Tab 2 A7-30

Lenovo A7-30: Tasarım

Karşımızda ince ve uzun bir tablet var. 7 inç ekranlı olması taşınabilirlik açısından önemli bir avantaj. A7-30’u pantolon veya ceket cebinde, çantada rahatlıkla taşıyabilirsiniz. 191 x 105 x 8.9 mm.’lik boyutları ve 269 gr. ağırlığı bunu gösteriyor. Eğer bu tableti çocuğunuza almayı düşünüyorsanız, hem boyut hem de ağırlık onun için ideal seviyede.

Lenovo A7-30 plastikten yapılmış bir tablet. Önde ekrandan başka hoparlör ve kamera bulunuyor. Arka tarafta ise kamera ve hoparlör mevcut. Kenarlara doğru incelen bir tasarımın varlığı sayesinde A7-30 tek elde rahatlıkla tutulup kullanılabiliyor.

Lenovo Android tabletinin sağ kenarında ses tuşları ve güç butonu biraz yukarıya doğru, rahatlıkla erişilebilecek şekilde yerleştirilmiş. Diğer kenarda ise SIM kart ve microSD kart yuvası bulunuyor. Üstte microUSB portu ve 3.5 mm. kulaklık jakı, altta da mikrofon mevcut.

Lenovo Tab 2 A7-30

Lenovo A7-30: Teknik Özellikler ve Performans

Lenovo A7-30’da 7 inç, 1024 x 600 piksel çözünürlüklü IPS LCD çoklu dokunmatik ekran yer alıyor. Bu ekranın etrafını pek de ince sayılmayacak bir ekran çerçevesi çevreliyor. Zaten yüzde 68.8’lik ekran-gövde oranı da bunu ortaya koyuyor. 7 inç ekranda bu çözünürlük 170 ppi gibi bir piksel yoğunluğu sunuyor, bunu da yeterli bulduğumuzu söyleyebiliriz. IPS teknolojisinin varlığı da geniş görüş açılarına imkan sağlayacaktır. A7-30’un ekranı 5 parmakla çoklu dokunma desteğine sahip.

Lenovo Tab 2 A7-30’da 1.3 GHz dört Cortex-A7 çekirdekli MediaTek MT8382M işlemci, 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza bulunuyor. microSD kart yuvası 32 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekliyor, bu şekilde depolama alanını daha da artırmak mümkün oluyor. A7-30’un bu teknik özellikler tablosu bu tabletten çok yüksek performans beklememek gerektiğini gösteriyor. Ancak internette gezinme, e-postaları kontrol etme, YouTube videoları izleme, giriş veya orta profildeki Android oyunlarını oynama gibi işlerde bu tablet yeterli olacaktır.

Tab 2 A7-30’un 3450 mAh kapasiteli pili bulunuyor. Lenovo bu pilin 8 saate kadar çalışma ömrü sunduğunu belirtiyor. Wi-Fi, Bluetooth, GPS gibi kablosuz bağlantı özellikleri de mevcut.

Kameralar bakımından Lenovo Tab 2 A7-30 fazla güçlü değil. Arkada 2 megapiksel, önde de VGA kamera mevcut. Dolby ses desteğinin bulunması film izlerken veya müzik dinlerken hoparlördeki sesin biraz daha kaliteli olmasını sağlayacaktır.

Lenovo Tab 2 A7-30

Lenovo A7-30: Yazılım

Lenovo A7-30’da Android 4.4 KitKat ile yüklü olarak çıkmıştı. Ancak bu tablet için Android Lollipop güncellemesi çıktı. Lenovo’nun özelleştirilmiş kullanıcı arayüzünün bulunduğu bu tablette birçok uygulama da ön yüklü olarak geliyor. WPS Office uygulaması Word, Excel, PowerPoint dokümanlarını açmayı ve düzenlemeyi sağlarken txt uygulaması da e-kitapları okumayı sağlıyor. Google Chrome’u kullanmak istemeyenler için UC Browser internet tarayıcısı da yüklü olarak bulunuyor.

Lenovo A7-30’un 2 megapiksel arka kamerası ve VGA ön kamerasının kullanımı için var olan Kamera uygulaması HDR, Panorama, yüz güzelliği ve çok açılı görünüm gibi farklı modları bulunuyor. Ayrıca fotoğrafların parlaklık, keskinlik, renk doygunluğu, tonlama veya kontrast gibi ayarlarını da elle ayarlamak mümkün oluyor.

Lenovo Tab 2 A7-30

Lenovo A7-30: Bu tablet kimin için?

Tab 2 A7-30 sahip olduğu teknik özellikleri, boyutları, ağırlığı ve ayrıca 249-299 TL’lik gayet uygun fiyatıyla daha çok çocukları; ilkokul veya ortaokul çağındaki öğrencileri hedefleyen bir tablet.

İLGİLİ HABERLER