Teknoloji

Lenovo Star Wars oyunları için AR başlığı geliştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lenovo star warsLenovo Star Wars oyunları için geliştirdiği özel artırılmış gerçeklik başlığını Disney’in düzenlediği bir şirket etkinliğinde duyurdu. Daha sarmalayıcı bir Star Wars deneyiminin önünü açan başlık sayesinde ilginç maceralara yelken açmak mümkün olacak. Filmin karakterlerini kullanarak holografik biçimde satranç oynamak veya özel kontrol kumandasının yardımıyla ışın kılıcını kullanarak kavgalara girmek söz konusu deneyimler arasında bulunuyor.

Lenovo’nun geliştirdiği artırılmış gerçeklik başlığı “Star Wars Jedi Challenges” adını taşıyor. Başlıkla birlikte kullanıcılara ışın kılıcı işlevi gören özel kontrol kumandası ve akıllı telefon üzerinde çalışacak uygulamalar da sunulacak. Akıllı telefon başlığın ön kısmına yerleştirilecek. Dolayısıyla bu konuda devrimsel bir yaklaşım izlenmediğini belirtmek gerekiyor.

Lenovo’nun artırılmış gerçeklik başlığının fiyat etiketinde yüksek bir rakam yazması beklenmiyor. Şirketten bu konuda bilgi verilmese de, başlığın yurt dışı fiyatının 100 ila 130 dolar arasında olması öngörülüyor.

Lenovo Star Wars başlığının çıkış tarihini açıklamadı

Lenovo ve Disney’den şimdilik başlığın çıkış tarihi konusunda da bir işaret gelmedi. Sadece başlığın Lenovo’nun çevrim içi mağazasında ve ABD’de Best Buy’da satılacağı belirtildi. Şirket, başlığın vadettiği deneyimi gösteren bir video yayınlamayı da ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER